Верховна Рада України прийняла рішення про направлення на повторне друге читання проекту Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121)

20 грудня 2018, 14:53

     
  

Сьогодні, 20 грудня 2018 року Верховна Рада України розглянула проект Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121).

Завданням законопроекту є запровадження на законодавчому рівні дієвих запобіжників для захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, унеможливлення протиправного поглинання і захоплення підприємств в аграрному секторі економіки, удосконалення порядку взаємодії Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, процедури державної реєстрації земельних ділянок, речових прав на них та вирішення інших важливих питань у сфері регулювання земельних відносин.

За результатами розгляду Верховною Радою України прийнято рішення про направлення законопроекту (реєстр. № 8121) на повторне друге читання.