Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді України прийняти у повторному другому читанні та в цілому як Закон проект Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121)

05 лютого 2019, 17:22

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 5 лютого 2019 року народні депутати України – члени Комітету розглянули проект Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121 від 14.03.2018), поданий народними депутатами України Кулінічем О.І., Бакуменком О.Б., Ляшком О.В. та іншими народними депутатами України.

Під час обговорення законопроекту народні депутати України – члени Комітету підтримали запропоновані проектом законодавчого акту положення щодо комплексного врегулювання питання стосовно протидії рейдерству шляхом внесення змін до 14 законів України.

Також було зазначено, що прийняття даного законопроекту дозволить на законодавчому рівні створити дієві запобіжники для протидії протиправному поглинанню і захопленню майна та земель сільськогосподарських підприємств, забезпечити публічне та прозоре використання земель державної та комунальної власності шляхом запровадження їх продажу на електронних земельних торгах, забезпечити наповнення Державного земельного кадастру відомостями про земельні ділянки, що у свою чергу дозволить збільшити надходження від сплати земельних платежів.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти у повторному другому читанні та в цілому як Закон проект Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121).