Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції»

05 листопада 2020, 16:18

 

Сьогодні, 5 листопада 2020 року, Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому як Закон проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції», реєстр. № 3295. Відповідне рішення підтримали 281 народних депутата України.

Законом передбачено удосконалення функціонування системи державної підтримки сільського господарства, усунення адміністративних перепон та додаткових витрат для сільськогосподарських товаровиробників при отриманні державної допомоги.

Законом запроваджуються підстави для створення та функціонування Державного аграрного реєстру, як державної автоматизованої інформаційної системи збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції.