16 грудня 2020 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

16 грудня 2020, 17:21

 

 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

 

1. На засіданні Комітету за дорученням Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. було розглянуто та підтримано подання Прем’єр-міністра України про призначення Лещенка Романа Миколайовича Міністром аграрної політики та продовольства України.

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України (реєстр. № 3987) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон в редакції Комітету із подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

 

3. Питання про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин, поданий народними депутатами України Юрчишиним П.В., Салійчуком О.В., Нікітіною М.В. (реєстр. № 4396), заслухано і обговорено. Прийняття рішення перенесено на наступне засідання Комітету, на якому планується заслухати Голову Держпродспоживслужби.

 

4. Розгляд проектів законів про внесення змін до деяких законів України (щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння), поданий народними депутатами України Халімоном П.В., Сольським М.Т., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3680) та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сортів рослин, насіння та садивного матеріалу, поданий народними депутатами України Тарутою С.О., Буймістер Л.А. (реєстр. № 3680-1), розпочато.

 

5. Затвердити розклад засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на січень 2021 року.