30 квітня 2020 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 30 квітня 2020, о 13:38
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

 

1. Розгляд підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель (реєстр. № 2280) продовжено. Розглянуто 100 правок із 236.

 2. Рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин, поданий народними депутатами України Чернявським С.М.,  Чорноморовим А.О., Гайду О.В. та іншими (реєстр. № 3318 від 09.04.2020), та проект Закону про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», поданий народними депутатами України Чернявським С.М.,  Чорноморовим А.О. (реєстр. № 3398 від 27.04.2020).

 3. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю), поданий народними депутатами України Сольським М.Т., Литвиненком С. А., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3012-1), прийняти за основу.

 4. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур, поданий народними депутатами України Тарасовим О.С., Сольським М.Т., Халімоном П.В. та іншими (реєстр. № 2446), прийняти за основу та в цілому як Закон. Дане рішення направити до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

5. Питання про пропозиції Комітету до напрямків використання бюджетних коштів за державними програмами підтримки аграрної галузі у 2020 році заслухано. Прийняття рішення перенесено на наступне засідання Комітету.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку