27 травня 2020 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики у режимі відеоконференції

Опубліковано 27 травня 2020, о 12:45
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді проект Закону про внесення змін до Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» (реєстр. № 3398) прийняти у другому читанні і в цілому як Закон.

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Сольським М.Т., Цабалєм В.В. та іншими (реєстр. № 3205-2 від 25.05.2020), прийняти за основу.

 

3. Питання про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України що стосуються відносин у сфері перевезення живих тварин, а також окремих питань карантину (інших ветеринарно-санітарних положень), поданий народними депутатами України Шкрум А.І., Овчинниковою Ю.Ю., Івченком В.Є. та іншими (реєстр. № 2558 від 09.12.2019) заслухано.

4. В різному:

Підтримати звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо недопущення запровадження спеціальних квот на мінеральні добрива.

Підтримати звернення до Прем’єр-міністра України щодо створення окремого Міністерства аграрної політики.

Внести зміни до Плану роботи Комітету на період роботи третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, а саме: у зв’язку з епідеміологічною ситуацією скасувати виїзні засідання Комітету, які були заплановані на поточну сесію.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку