8 липня 2022 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 08 липня 2022, о 18:14
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

1. Схвалити рекомендації виїзних комітетських слухань на тему: «Аграрні інновації як фактор росту української економіки» і направити їх до Кабінету Міністрів України, Офісу Президента України та Голові Верховної Ради України.

2. 1) звернутись до Кабінету Міністрів України щодо:

визначення координації Держпродспоживслужби Кабінетом Міністрів України через Міністра аграрної політики та продовольства України, з огляду на те, що Мінагрополітики є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну аграрну політику, державну політику у сферах сільського господарства та з питань продовольчої безпеки держави, охорони прав на сорти рослин, тваринництва, рослинництва, розвитку сільських територій, а також задля забезпечення оптимізації та ефективності діяльності Держпродспоживслужби як єдиного органу;

звільнення Т.в.о. Голови  Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Вовнюка А. В.

2) визнати незадовільною роботу керівника Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Рубана О.М. та керівника Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Мельникова Д.Ю.

3. Направити до Кабінету Міністрів України звернення від Комітету щодо забезпечення бронювання критичних працівників аграрного сектору, які можуть бути призвані на військову службу під час воєнного стану.

4. Направити до Кабінету Міністрів України звернення від Комітету щодо кризової ситуації у експорті зерна, насіння олійних культур та продуктів їх переробки залізничними шляхами.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку