25 серпня 2022 року у режимі відеоконференції відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 25 серпня 2022, о 14:30
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

I. Відповідно до частини 3 статті 93 Регламенту Верховної Ради України рекомендувати включити до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель (реєстр. № 7636). Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу з необхідністю його доопрацювання відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

II.

1. Створити підкомітет з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції Комітету з питань аграрної та земельної політики.

2. Затвердити предмети відання підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції:

координація питань, пов’язаних з адаптацією законодавства України до положень права Європейського Союзу, відповідно до предметів відання Комітету;

забезпечення виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції відповідно до предметів відання Комітету;

координація питань, пов’язаних з оцінкою відповідності законопроектів, що знаходяться на розгляді в Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики як головного, міжнародно-правовим зобов’язанням України у процесі набуття членства України в Європейському Союзі.

III. Обрати склад та голову підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції Комітету з питань аграрної та земельної політики.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку