30 серпня 2022 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 30 серпня 2022, о 18:26
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

1. Затвердити Звіт про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за період роботи сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2. Затвердити План роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

3. Затвердити пропозиції до проекту порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

4.

1. Звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією визначити спрямування та координацію Кабінетом Міністрів України Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через Міністра аграрної політики та продовольства України.

2. Рекомендувати Міністру Кабінету Міністрів України Немчінову Олегу Миколайовичу та т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Лордкіпанідзе Андрію Юрійовичу вжити заходів реагування в частині кадрових питань.

3. Рекомендувати керівництву Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів провести перевірки територіальних органів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Миколаївській, Волинській, Одеській, Запорізькій областях, в м. Києві та Київській області. Про результати зазначених перевірок повідомити Комітет до кінця вересня поточного року.

5. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання до проекту Закону про внесення змін до законів України «Про охорону прав на сорти рослин» та «Про насіння і садивний матеріал», друге читання (реєстр. № 3680-д) з пропозиціями, внесеними від Комітету, та редакційними уточненнями її положень. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко- юридичним доопрацюванням.

6. Рекомендувати Верховній Раді України:

включити до порядку денного сесії проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб'єктами державного сектору економіки (реєстр. № 7588) та проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законів України щодо підвищення ефективності використання державних земель сільськогосподарського призначення (реєстр. № 7588-1) відповідно до частини 3 статті 93 Регламенту Верховної Ради України;

проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб'єктами державного сектору економіки (реєстр. № 7588 від 25.07.2022), поданий Кабінетом Міністрів України, прийняти за основу з необхідністю доопрацювання відповідно до частини першої статті 116 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» в частині внесення  зміни до Земельного кодексу України, Закону України "Про оренду землі" та інших законів, які передбачають право постійного користувача передавати земельну ділянку в оренду на земельних торгах без припинення права постійного користування земельною ділянкою;

проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законів України щодо підвищення ефективності використання державних земель сільськогосподарського призначення (реєстр. № 7588-1) -  відхилити.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку