6 жовтня 2022 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 06 жовтня 2022, о 18:52
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

I.

1. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання проекту Закону про географічні зазначення спиртних напоїв (реєстр. № 6480) з пропозиціями, внесеними від Комітету, та редакційними уточненнями її положень. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект в другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко юридичним доопрацюванням.

2. Направити після завершення процедур, передбачених частиною другою статті 117 Регламенту Верховної Ради України, законопроект реєстр. № 6480 для проведення додаткової експертизи стосовно його відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу до Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу та до Кабінету Міністрів України.

 

II.

1. Переглянути рішення Комітету від 30 серпня 2022 року (протокол № 100).

2. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання до проекту Закону про внесення змін до законів України «Про охорону прав на сорти рослин» та «Про насіння і садивний матеріал», друге читання (реєстр. № 3680-д) з пропозиціями, внесеними від Комітету, та редакційними уточненнями її положень. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко юридичним доопрацюванням.

3. Направити після завершення процедур, передбачених частиною другою статті 117 Регламенту Верховної Ради України, законопроект реєстр. № 3680-д для проведення додаткової експертизи стосовно його відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу до Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу та до Кабінету Міністрів України.

 

III. Відповідно до частини 3 статті 93 Регламенту Верховної Ради України рекомендувати включити до порядку денного восьмої сесії дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сільського господарства та експорту агропродукції під час воєнного стану (реєстр. № 8025). Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу.

 

IV. Відповідно до частини 3 статті 93 Регламенту Верховної Ради України рекомендувати включити до порядку денного восьмої сесії дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» щодо державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників (реєстр. № 8051). Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу з необхідністю його доопрацювання відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

 

Також на засіданні:

розглянуто презентацію проекту Закону про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом  генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки (реєстр. № 5839);

заслухано та взято до відома інформацію про законодавче забезпечення надання державної допомоги агропідприємствам у формі грантів на створення або розвиток бізнесу.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку