13 вересня 2023 року у режимі відеоконференції відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 13 вересня 2023, о 15:36
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

I.

Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України для залучення інвестицій з метою швидкої відбудови України (реєстр. № 9627) прийняти за основу з можливістю його доопрацювання відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

 

II. Рекомендувати Верховній Раді України:

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розміщення Національного військового меморіального кладовища (реєстр. № 9676) включити до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2. Відповідно до статті 101 Регламенту Верховної Ради України визнати законопроект реєстр. № 9676 невідкладним та скоротити строки внесення альтернативних законопроектів до початку його розгляду. 

3. За наслідками розгляду законопроекту реєстр. № 9676 в першому читанні прийняти його за основу і в цілому як Закон з урахуванням пропозицій Комітету та з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

 

III.

Підтримати звернення до Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. щодо необхідності спрощення надання дозвільних процедур на будівництво мультимодальних комплексів та терміналів для перевалки сільськогосподарської продукції на р. Дунай.

 

IV.

1. Схвалити рекомендації комітетських слухань на тему: «Логістичні шляхи експорту вітчизняної аграрної продукції суходолом в умовах воєнного стану».

2. Направити зазначені рекомендації Голові Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерству аграрної політики та продовольства України, ДП «Укрзалізниця».

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку