8 листопада 2023 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 08 листопада 2023, о 16:34
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

1. Відповідно до ч. 2 статті 110 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» підготувати доопрацьований проект, враховуючи положення проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів з попередження нецільового використання земель Каховського водосховища (реєстр. № 10135) та проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земель, яке займало Каховське водосховище (реєстр. № 10135-1).

2. Схвалити рекомендації комітетських слухань на тему: «Стан та перспективи розвитку вітчизняної галузі хмелярства». Направити їх Голові Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерству аграрної політики та продовольства України, Національній академії аграрних наук України та Житомирській обласній військовій адміністрації.

3.Схвалити рекомендації комітетських слухань на тему: «Фінансова спроможність аграрних підприємств з окупованих та деокупованих територій, які працюють на підконтрольній Україні території: ключові проблеми». Направити їх Голові Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національному банку України, Міністерству аграрної політики та продовольства України.

4. Підтримати звернення до Кабінету Міністрів України щодо ліцензування експорту української аграрної продукції до країн сусідів.

5. Підтримати звернення до Прем'єр-міністра України щодо доручення Міністерству аграрної політики та продовольства України та Міністерству економіки України впровадження ініціативи механізму залучення сільгосптоваровиробників до публічних закупівель шляхом взаємодії Державного аграрного реєстру з електронною системою Прозоро.

6. Підтримати звернення до Кабінету Міністрів України з пропозиціями Комітету щодо реалізації експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану (Постанова КМУ від 31.10.2023 № 1132)

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку