10 січня 2024 року відбулось продовження засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики, яке було розпочато 21 грудня 2023 року

Опубліковано 11 січня 2024, о 09:00
 

За результатами розгляду питань порядку денного:

1. За результатами обговорення питання про блокування експорту української аграрної продукції на кордоні з сусідніми країнами, прийнято рішення направити відповідне звернення до Прем’єр-міністра України.

2. За результатами обговорення інформації Міністра аграрної політики та продовольства України щодо стану виконання та дотримання вимог Закону України «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві» від 4 листопада 2021 року № 1865-IX та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури» від 21 березня 2023 року № 2989-IX, прийнято рішення направити відповідне звернення до Прем’єр-міністра України.

3. Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України:

1) Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права учасників бойових дій та сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України при відведенні їм земельних ділянок за рахунок земель державної і комунальної власності (реєстр. № 10027) прийняти за основу з можливістю його доопрацювання відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

2) Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення права учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на відведенні їм земельних ділянок за рахунок земель державної та комунальної власності (реєстр. № 10027-1) відхилити.

4. Інформацію Мінінфраструктури та АТ «Укрзалізниця» щодо ефективності використання рухомого складу логістичних перевезень аграрної продукції заслухано. Прийняття рішення перенесено.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку