26 січня 2024 року у режимі відеоконференції відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 26 січня 2024, о 12:21
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

I

1. Підтримати редакцію доопрацьованого у Комітеті з питань аграрної та земельної політики проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для відновлення Каховського водосховища, доручити народним депутатам України – членам Комітету, відповідно до частини другої статті 110 Регламент Верховної Ради України, оформити та в установленому порядку зареєструвати цей проект і внести його на розгляд Верховної Ради України.

2. Рекомендувати Верховній Раді України:

2.1 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів з попередження нецільового використання земель Каховського водосховища (реєстр. № 10135 від 09.10.2023), поданий Кабінетом Міністрів України та проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земель, яке займало Каховське водосховище (реєстр. № 10135-1 від 25.10.2023), поданий народним депутатом України Торохтієм Б.Г. та іншими і проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для відновлення Каховського водосховища включити до порядку денного одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2.2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для відновлення Каховського водосховища за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні, відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Закону України “Про регламент Верховної Ради України”, прийняти його за основу.

2.3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів з попередження нецільового використання земель Каховського водосховища (реєстр. № 10135 від 09.10.2023), поданий Кабінетом Міністрів України, відхилити.

2.4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земель, яке займало Каховське водосховище (реєстр. № 10135-1 від 25.10.2023), поданий народним депутатом України  Торохтієм Б.Г. та іншими, відхилити.

 

II.

1. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України для залучення інвестицій з метою швидкої відбудови України (реєстр. № 9627), з пропозиціями, внесеними від Комітету та редакційним уточненням її положень.

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку