6 лютого 2024 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 06 лютого 2024, о 19:45
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

I.

1. Підтримати редакцію доопрацьованого у Комітеті проекту Закону про хміль та хмелепродукти, доручити народним депутатам України – членам Комітету відповідно до частини другої статті 110 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» оформити, в установленому порядку зареєструвати даний проект і внести його на розгляд Верховної Ради.

2. Рекомендувати Верховній Раді України:

2.1 Проект Закону про хміль та хмелепродукти (доопрацьований) включити до порядку денного одинадцятої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

2.2. Проект Закону України про хміль та хмелепродукти (доопрацьований) відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту прийняти за основу.

2.3. Проект Закону України про хміль та хмелепродукти (реєстр. № 9234) та реєстр. № 9234 та проект Закону України про особливості вирощування (виробництва) та переробки рослин хмелю та інших культур, які використовуються в аграрному секторі (реєстр. №  9234-1) відхилити.

II. За результатами обговорення інформації щодо окремих питань функціонування галузі рибного господарства за час дії воєнного стану прийнято рішення визнати реформу рибної галузі такою, що потребує грунтовного доопрацювання, створити на базі профільного підкомітету робочу групу щодо шляхів вирішення порушених питань та направити відповідне звернення до Прем’єр-міністра України.

III. За результатами обговорення інформації щодо ефективності використання рухомого складу логістичних перевезень аграрної продукції прийнято рішення направити відповідне звернення до Прем’єр-міністра України та Антимонопольного комітету України.

IV. За результатами обговорення інформації щодо стану кредитування посівної компанії прийнято рішення інформацію взяти до відома та направити відповідне звернення до Прем’єр-міністра України.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку