22 лютого 2024 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 22 лютого 2024, о 18:00
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

1. Схвалити рекомендації комітетських слухань на тему: «Молочна галузь України: стан, проблеми та шляхи їх вирішення». Направити їх Кабінету Міністрів України, Міністерству аграрної політики та продовольства України, Міністерству економіки України, Раді національної безпеки і оборони України, Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Національній поліції України, Національному банку України, народним депутатам України – членам міжфракційного депутатського об’єднання «За розвиток молочної галузі України».

2. За результатами обговорення інформації щодо звернень, направлених до Прем’єр-міністра України і Кабінету Міністрів України на виконання рішень Комітету за період з 01.01.2023 по даний час в рамках здійснення Комітетом контрольної функції, прийнято рішення направити відповідне звернення до Прем’єр-міністра України.

3. За результатами розгляду за дорученням Голови Верховної Ради України листа від асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» щодо заходів необхідних для недопущення погіршення умов торгівлі між Україною і ЄС, прийнято рішення направити звернення до Голови Верховної Ради України з пропозицією звернутися до очільниці Європейського Парламенту щодо необхідності продовження безмитного експорту вітчизняної аграрної продукції та до Голови Комітету з питань сільського господарства та розвитку села Європейського парламенту.

Також на засіданні:

заслухано і взято до відома інформацію Міністра аграрної політики та продовольства України та заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо ситуації, яка склалася на українсько-польському кордоні;

заслухано і взято до відома інформацію про основні положення проектів Законів про внесення змін до деяких законів України щодо обігу насіння сортів бавовника в Україні (реєстр.№ 10427 від 24.01.2024) та про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні                             (реєстр.№ 10427-1 від 07.02.2024).

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку