19 червня 2024 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 19 червня 2024, о 15:37
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

I.

1. Переглянути рішення Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики від 17 червня 2024 року (протокол 151) щодо пропозицій Президента України до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інтересів власників земельних часток (паїв)» (№ 3725-ІХ від 22.05.2024);

2. Підтримати порівняльну таблицю з пропозиціями Президента України до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інтересів власників земельних часток (паїв)» (№ 3725-ІХ від 22.05.2024);

3. Рекомендувати Верховній Раді Україні:

прийняти в цілому з урахуванням пропозицій Президента України Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інтересів власників земельних часток (паїв)» (№ 3725-ІХ від 22.05.2024);

доручити Комітету разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України здійснити редакційне та техніко-юридичне доопрацювання тексту Закону, у тому числі в частині зміни нумерації частин статті 172, якою передбачається доповнити Земельний кодекс України; а також структурних елементів Закону (у тому числі положень розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону щодо набрання чинності зазначеними структурними елементами).

II.

1. Підтримати редакцію доопрацьованого у Комітеті проекту Закону про інформаційно-комунікаційну систему «Державний аграрний реєстр», доручити народним депутатам України – членам Комітету, відповідно до частини другої статті 110 Регламент Верховної Ради України, оформити та в установленому порядку зареєструвати цей проект і внести його на розгляд Верховної Ради України.

2. Рекомендувати Верховній Раді України:

2.1 Проекти Законів про Державний аграрний реєстр (реєстр. №№ 11063, 11063-1), і доопрацьований Комітетом проект Закону про інформаційно-комунікаційну систему «Державний аграрний реєстр» включити до порядку денного одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2.2. Проект Закону про інформаційно-комунікаційну систему «Державний аграрний реєстр» за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні, відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Закону України “Про регламент Верховної Ради України”, прийняти за основу зі скороченим терміном підготовки до другого читання.

2.3. Проект Закону про Державний аграрний реєстр, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр.№ 11063), відхилити.

2.4. Проект Закону про Державний аграрний реєстр, поданий народними депутатами України Грищенко Т.М. та іншими (реєстр.№ 11063-1), відхилити.

Також на засіданні було заслухано і взято до відома інформацію Міністерства економіки України про стан гуманітарного розмінування земель.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку