Тарас Кутовий: Аграрний комітет обстоює збереження спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників

 

Результатом комітетських слухань щодо збереження спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників стала резолюція, яку підтримали члени Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. Документ буде надіслано Президенту України, Уряду, керівникам депутатських фракцій та коаліційної групи в парламенті, а його головна мета — не допустити скасування спецрежиму оподаткування ПДВ для аграрної галузі.

 

 

Члени Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин занепокоєні тим, що скасування спеціального режиму оподаткування призведе до руйнівних змін в галузі, яка і без того нині переживає важкі часи. Наприклад, фахівці прогнозують втрати у скотарстві за рахунок вирізування поголів'я на рівні 2 млн. голів великої рогатої худоби. Це призведе до того, що третину молочної продукції доведеться імпортувати.

 

«Хотів би наголосити, що ми насправді знаходимося в ситуації, коли певні домовленості вже відбулися, а фактичне рішення по цим домовленостям і обговорення повинні прийматися Верховною Радою по факту. Я вважаю, що було би набагато ефективніше і чесніше, в тому числі по відношенню до наших іноземних партнерів, які надають фінансову допомогу, обговорювати ці питання на рівні Верховної Ради до того. На слуханнях ми почули думку не тільки народних депутатів, а й публічних компаній, громадських організацій, і вона полягає в тому, що це рішення може бути шкідливим для економіки України і для держави в цілому, я вже не говорю про самих представників агросектору» - наголосив Голова Комітету Тарас Кутовий.

 

 

У резолюції щодо недопущення скасування спеціального режиму ПДВ для сільгоспвиробників з 1 січня 2016 року члени Комітету посилаються на пункт 2.1 розділу 11 “Реформи сільського господарства”, бо якраз цим документом було передбачено збереження преференцій для аграрної галузі. В свою чергу, Голова Комітету Кутовий Т.В., запропонував провести у червні-вересні 2015 року регіональні круглі столи за участю депутатів, представників уряду, сільгоспвиробників, науковців та експертів аграрної сфери, а у вересні 2015 року - парламентські слухання на тему збереження спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників.

 

 

«Хотілося б щоб відкоригувати якомось чином існуючу по позицію з цього питання і досягнути результату, який буде відображено в процвітаючій економіці України, в тому числі, в аграрному секторі. Закономірно, що члени комітету відстоюють позицію, яка дасть можливість аграрному сектору максимально ефективно розвиватися,» - додав Тарас Кутовий.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 12:00
24 квітня 2024 15:34
24 квітня 2024 12:45
23 квітня 2024 19:15
23 квітня 2024 11:30
22 квітня 2024 17:30
19 квітня 2024 14:45
19 квітня 2024 14:24
18 квітня 2024 18:45
18 квітня 2024 13:57