Метою законопроекту є створення сприятливого законодавчого поля, яке покликане забезпечити діяльність на ринку нових підприємств з невеликими обсягами виробництва терруарних вин (вин місцевості), плодово-ягідних вин та унікальних медових напоїв з виноматеріалів виключно власного виробництва (не придбаних), отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду власного виробництва.
Законопроектом
пропонується внести зміни до Законів
України «Про виноград та виноградне вино» та «Про державне регулювання виробництва і обігу
спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових
виробів» в частині визначення порядку затвердження нових
марок вин виноградних, вин
плодово-ягідних та/або напоїв медових, а також спрощення процедури ліцензування
виробництва для малих виробництв
виноробної продукції на основі декларативного принципу, за умови відповідності
матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв
виноробної продукції.
За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект прийняти за основу.