Сьогодні, 23 червня 2022 року, у Тернопільській області за сприяння секретаря Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Івана Чайківського на базі приватного агропромислового підприємства «Агропродсервіс» відбулися виїзні комітетські слухання Комітету з питань аграрної та земельної політики на тему: «Аграрні інновації як фактор росту української економіки».

Під час виїзних слухань народні депутати України – члени Комітету з питань аграрної та земельної політики мали змогу ознайомитися з роботою приватного агропромислового підприємства «Агропродсервіс», зокрема, оглянути відгодівельний комплекс ВРХ, молочно-товарну ферму.

ПАП «Агропродсервіс» є багатопрофільним підприємством із замкнутим сільськогосподарським виробничим циклом та є одним з аграрних лідерів України, яке успішно розвиває молочне скотарство, свинарство (входить в топ-5 найбільших компаній зі свинарства в Україні), галузь насінництва та рослинництва, птахівництво.

З вітальним словом до присутніх звернувся Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

В ході комітетських слухань виступили заступник Голови Комітету Степан Чернявський, секретар Комітету Іван Чайківський, голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Артем Чорноморов, голова підкомітету з питань земельних відносин Артем Нагаєвський, голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Андрій Богданець, голова підкомітету з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти Дмитро Костюк, голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Петро Юрчишин, народні депутати України – члени Комітету Тетяна Грищенко, Микола Кириченко, Володимир Тимофійчук, Марина Нікітіна, Олександр Салійчук, Дмитро Соломчук, Сергій Лабазюк, керівник секретаріату Комітету Олександр Старинець, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, начальник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш, перший заступник Голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук, генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран та директор ПАП «Агропродсервіс» Іван Карачка.

Учасниками заходу особливу увагу було приділено актуальним проблемам розвитку тваринництва та переробної промисловості, а також стану і перспективі розвитку галузі рослинництва.

Під час обговорення було зазначено, що робота аграрного сектору в умовах війни дуже важлива для підтримки та відновлення економіки України. Тому інновації у цій галузі - це важливий крок для розвитку і забезпечення продовольчої безпеки країни.

Сьогодні Україна на шляху в ЄС. А, отже, і наше законодавство, що стосується аграрної галуз, і новітні технології, і темпи розвитку країни має бути відповідним.

Сільське господарство України, незважаючи на нестабільність інноваційної активності, намагається інтегрувати передові науково-технічні розробки й адаптувати їх у власне виробництво.

Учасниками слухань було зауважено, що інноваційний шлях у галузі тваринництва варто робити на раціональному та ефективному використанні кормів і поліпшення їх якості, модернізації та автоматизації процесів годівлі, доїння, дезінфекції, а також впровадження новітніх енергозберігаючих та інтенсивних технологій.

Особливу увагу учасники заходу звернули на те, що при відновленні галузі тваринництва доцільно використовувати і закордонний досвід інноваційної діяльності розвитку зазначеної галузі.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 12:00
24 квітня 2024 15:34
24 квітня 2024 12:45
23 квітня 2024 19:15
23 квітня 2024 11:30
22 квітня 2024 17:30
19 квітня 2024 14:45
19 квітня 2024 14:24
18 квітня 2024 18:45
18 квітня 2024 13:57