Захід відбувся під головуванням народного депутата - члена Комітету Сергія Буніна та за участі заступника Голови Комітету Степана Чернявського, голів підкомітетів Петра Юрчишина, Олега Тарасова та Артема Нагаєвського, народних депутатів України - членів Комітету Миколи Кириченка та Дмитра Соломчука, керівника секретаріату Комітету Олександра Старинця, заступника Голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко, директора директорату державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Мінагрополітики Андрія Пивовара, Президента Національної палати лікарів ветеринарної медицини Польщі Марека Піотра Масталєрека, Президента Європейського союзу практикуючих ветеринарних лікарів Піотра Квєцінського, Президента Західнопоморської Палати лікарів ветеринарної медицини Марека Станіслава Кубіци, Віце-президента Вармінсько-Мазурської Палати ветеринарних лікарів Збігнєва Вальдемара Врублєвського, керівника проекту Технічної допомоги ЄС Бориса Антоновича, представників асоціацій з ветеринарної медицини, практикуючих ветеринарних лікарів, науковців тощо.

Україна, обравши шлях на євроінтеграцію та здобувши статус кандидата на членство в Європейському Союзі, має пройти терени адаптації та імплементації європейських норм до власного законодавства. Особливої уваги потребує приведення у відповідність до європейських вимог норм українського законодавства в сфері безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини.

4 лютого 2021 року Верховна Рада України прийняла новий комплексний Закон «Про ветеринарну медицину». Цей важливий євроінтеграційний Закон імплементує 14 актів ЄС. Впровадження в Україні стандартів ЄС дозволить виробникам тваринницької продукції отримати ще більше конкурентних переваг для виходу на міжнародні ринки, а головне – посилити захист здоров’я і благополуччя тварин, що сприятиме розвитку ветеринарної медицини та сільського господарства.

Під час проведення заходу представники польської сторони поділились досвідом проходження шляху імплементації норм ЄС до польського законодавства у сфері ветеринарної медицини, створення та діяльності Національній палати лікарів ветеринарної медицини Польщі тощо.

Також акцентувалась увага на тому, що Національна палата лікарів ветеринарної медицини Польщі у співпраці з регіональними палатами ветеринарних лікарів, з перших днів допомагає українським лікарям ветеринарної медицини, їхнім родинам та студентам, які постраждали від загарбницької агресії росії та були змушені покинути власні домівки.

Сьогодні Україна переживає важкі часи, і народні депутати України - члени Комітету вдячні за підтримку з боку Республіки Польща, яка проявляється в багатьох напрямках, зокрема: у безпрецедентній оборонній допомозі, підтримці українських громадян, які були змушені виїхати, рятуючись від розв’язаної росією війни, а також у співпраці по адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 14:45
19 квітня 2024 14:24
18 квітня 2024 18:45
18 квітня 2024 13:57
17 квітня 2024 16:01
16 квітня 2024 12:38
15 квітня 2024 16:45
13 квітня 2024 16:30
12 квітня 2024 19:30
11 квітня 2024 18:00