Коли навесні сховища аграріїв з підприємства Вега Агро на Житомирщині, були переповнені збіжжям, вони не склали руки. А відродили старий млин і почали переробляти зерно на борошно.

«І люди при ділі, і врожай не пропадає!», - пригадує той час голова Брусилівської громади Володимир Габенець.

Зараз переробку місцеві аграрії планують зробити одним з основних напрямків роботи. Підприємство виграло державний грант для встановлення лінії з переробки соняшника. Іншу лінію - для сої та ріпака - планують зробити за власні кошти.

А ще страхують бізнес від проблем з енергоносіями - сушать урожай на спаленні щепи. Економія суттєва, адже тут аграрії можуть одночасно зберігати до 10 тисяч тонн зернових.

В умовах обмеженого експорту та викликів продовольчій безпеці майбутнє українських аграріїв - тільки за переробкою. Добре, що наші підприємці це розуміють і попри все рухаються тільки вперед!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

24 квітня 2024 15:34
24 квітня 2024 12:45
23 квітня 2024 19:15
23 квітня 2024 11:30
22 квітня 2024 17:30
19 квітня 2024 14:45
19 квітня 2024 14:24
18 квітня 2024 18:45
18 квітня 2024 13:57
17 квітня 2024 16:01