06 грудня 15:00
Жнива-2022: Найбільше зерна намолотили аграрії Вінниччини, Кіровоградщини та Дніпропетровщини докладніше
05 грудня 10:50
Захист прав споживачів та ефективний контроль безпечності харчових продуктів. Про що йдеться у законопроекті 8150? докладніше
02 грудня 15:46
Україна експортувала у листопаді 7,2 млн тонн агропродукції докладніше
01 грудня 21:15
Верховна Рада України ухвалила Закон України про географічні зазначення спиртних напоїв докладніше
01 грудня 10:36
В Україні завершується сівба озимих культур докладніше
29 листопада 19:30
Аграрії залучили понад 1 млрд грн. кредитів у межах програми «5-7-9» докладніше
28 листопада 17:00
Олександр Гайду: Україна та Канада посилять співпрацю задля світової продбезпеки докладніше
27 листопада 10:14
ОЛЕКСАНДР ГАЙДУ: УКРАЇНА БОРЕТЬСЯ ЗА СЕБЕ І СВІТ! докладніше
23 вересня 2022, 14:26

ОЛЕКСАНДР ГАЙДУ: МЕНШЕ ЗБЕРІГАТИ - БІЛЬШЕ ПЕРЕРОБЛЯТИ!

Коли навесні сховища аграріїв з підприємства Вега Агро на Житомирщині, були переповнені збіжжям, вони не склали руки. А відродили старий млин і почали переробляти зерно на борошно.

«І люди при ділі, і врожай не пропадає!», - пригадує той час голова Брусилівської громади Володимир Габенець.

Зараз переробку місцеві аграрії планують зробити одним з основних напрямків роботи. Підприємство виграло державний грант для встановлення лінії з переробки соняшника. Іншу лінію - для сої та ріпака - планують зробити за власні кошти.

А ще страхують бізнес від проблем з енергоносіями - сушать урожай на спаленні щепи. Економія суттєва, адже тут аграрії можуть одночасно зберігати до 10 тисяч тонн зернових.

В умовах обмеженого експорту та викликів продовольчій безпеці майбутнє українських аграріїв - тільки за переробкою. Добре, що наші підприємці це розуміють і попри все рухаються тільки вперед!