Коли навесні сховища аграріїв з підприємства Вега Агро на Житомирщині, були переповнені збіжжям, вони не склали руки. А відродили старий млин і почали переробляти зерно на борошно.
«І люди при ділі, і врожай не пропадає!», - пригадує той час голова Брусилівської громади Володимир Габенець.
Зараз переробку місцеві аграрії планують зробити одним з основних напрямків роботи. Підприємство виграло державний грант для встановлення лінії з переробки соняшника. Іншу лінію - для сої та ріпака - планують зробити за власні кошти.
А ще страхують бізнес від проблем з енергоносіями - сушать урожай на спаленні щепи. Економія суттєва, адже тут аграрії можуть одночасно зберігати до 10 тисяч тонн зернових.
В умовах обмеженого експорту та викликів продовольчій безпеці майбутнє українських аграріїв - тільки за переробкою. Добре, що наші підприємці це розуміють і попри все рухаються тільки вперед!