Коли навесні сховища аграріїв з підприємства Вега Агро на Житомирщині, були переповнені збіжжям, вони не склали руки. А відродили старий млин і почали переробляти зерно на борошно.

«І люди при ділі, і врожай не пропадає!», - пригадує той час голова Брусилівської громади Володимир Габенець.

Зараз переробку місцеві аграрії планують зробити одним з основних напрямків роботи. Підприємство виграло державний грант для встановлення лінії з переробки соняшника. Іншу лінію - для сої та ріпака - планують зробити за власні кошти.

А ще страхують бізнес від проблем з енергоносіями - сушать урожай на спаленні щепи. Економія суттєва, адже тут аграрії можуть одночасно зберігати до 10 тисяч тонн зернових.

В умовах обмеженого експорту та викликів продовольчій безпеці майбутнє українських аграріїв - тільки за переробкою. Добре, що наші підприємці це розуміють і попри все рухаються тільки вперед!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

22 листопада 2024 14:22
21 листопада 2024 15:51
20 листопада 2024 19:15
19 листопада 2024 16:33
18 листопада 2024 17:00
17 листопада 2024 06:12
14 листопада 2024 14:23
13 листопада 2024 15:30
11 листопада 2024 14:53
10 листопада 2024 05:39