Коли навесні сховища аграріїв з підприємства Вега Агро на Житомирщині, були переповнені збіжжям, вони не склали руки. А відродили старий млин і почали переробляти зерно на борошно.

«І люди при ділі, і врожай не пропадає!», - пригадує той час голова Брусилівської громади Володимир Габенець.

Зараз переробку місцеві аграрії планують зробити одним з основних напрямків роботи. Підприємство виграло державний грант для встановлення лінії з переробки соняшника. Іншу лінію - для сої та ріпака - планують зробити за власні кошти.

А ще страхують бізнес від проблем з енергоносіями - сушать урожай на спаленні щепи. Економія суттєва, адже тут аграрії можуть одночасно зберігати до 10 тисяч тонн зернових.

В умовах обмеженого експорту та викликів продовольчій безпеці майбутнє українських аграріїв - тільки за переробкою. Добре, що наші підприємці це розуміють і попри все рухаються тільки вперед!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

24 липня 2024 15:58
23 липня 2024 15:55
22 липня 2024 14:49
18 липня 2024 15:23
17 липня 2024 19:45
16 липня 2024 18:00
15 липня 2024 18:15
12 липня 2024 11:59
11 липня 2024 15:49
10 липня 2024 10:53