21 вересня 18:15
Розмінування сільськогосподарських земель: обстежено 200 тис. гектарів докладніше
20 вересня 21:30
Українські аграрії засіяли вже 1 млн га озимого ріпаку докладніше
19 вересня 17:21
Подовжено терміни виплати компенсацій за втрачений врожай через теракт на Каховській ГЕС докладніше
18 вересня 20:30
В Україні намолочено перший мільйон тонн насіння соняшника докладніше
15 вересня 20:00
Нові програми для агросектора: фермерам надаватимуть компенсацію за страховку майбутнього врожаю докладніше
15 вересня 17:30
Президент України підписав євроінтеграційний Закон щодо державного контролю за розміщенням на ринку генетично модифікованих організмів і продукції докладніше
13 вересня 18:45
Близько 54 млрд гривень банківських кредитів виплатили аграріям на розвиток підприємств докладніше
12 вересня 17:15
В Україні обстежено 40% сільськогосподарських земель на деокупованих територіях докладніше
23 вересня 2022, 14:26

ОЛЕКСАНДР ГАЙДУ: МЕНШЕ ЗБЕРІГАТИ - БІЛЬШЕ ПЕРЕРОБЛЯТИ!

Коли навесні сховища аграріїв з підприємства Вега Агро на Житомирщині, були переповнені збіжжям, вони не склали руки. А відродили старий млин і почали переробляти зерно на борошно.

«І люди при ділі, і врожай не пропадає!», - пригадує той час голова Брусилівської громади Володимир Габенець.

Зараз переробку місцеві аграрії планують зробити одним з основних напрямків роботи. Підприємство виграло державний грант для встановлення лінії з переробки соняшника. Іншу лінію - для сої та ріпака - планують зробити за власні кошти.

А ще страхують бізнес від проблем з енергоносіями - сушать урожай на спаленні щепи. Економія суттєва, адже тут аграрії можуть одночасно зберігати до 10 тисяч тонн зернових.

В умовах обмеженого експорту та викликів продовольчій безпеці майбутнє українських аграріїв - тільки за переробкою. Добре, що наші підприємці це розуміють і попри все рухаються тільки вперед!