Прийнятий Закон України гармонізує українське законодавство до законодавства Європейського Союзу у сфері безпечності харчових продуктів.

Законом пропонується, зокрема:

визначити загальні вимоги до предметів та матеріалів, що призначені для контакту з харчовими продуктами, суть яких полягає в недопущенні впливу упаковки на харчовий продукт та спеціальні вимоги для окремих груп матеріалів і предметів;

ведення державного реєстру речовин, дозволених для використання у виробництві матеріалів і предметів, а також процесів переробки пластику;

врегулювати відносини, пов’язані з виробництвом, обігом та використанням матеріалів і предметів;

встановити вимоги до маркування, декларування відповідності та вимоги до забезпечення простежуваності матеріалів та предметів, що призначені для контакту з харчовими продуктами;

удосконалити положення щодо державного контролю та відповідальності операторів ринку.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

12 вересня 2025 12:39
11 вересня 2025 10:43
10 вересня 2025 12:17
09 вересня 2025 14:31
09 вересня 2025 12:24
09 вересня 2025 08:30
08 вересня 2025 14:17
05 вересня 2025 14:26
04 вересня 2025 09:33
03 вересня 2025 14:05