14 липня 2015 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

15 липня 2015, 12:18

14 липня 2015 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Порядком денним на розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносилося ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

 

- реєстр. № 2920 від 20.05.2015 р. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального строку оренди земельних ділянок сільгосппризначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація, внесений народними депутатами України Гордєєвим А.А., Хланем С.В., Мірошніченком І.В., Співаковським О.В., Чекітою Г.В., Бриченком І.В., Вадатурським А.О., Кремінем Т. Д., Івченком В.Є., Лівіком О.П., Заболотним Г.М.

Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект прийняти за основу;

 

- реєстр. № 2027а від 04.06.2015 р. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості), внесений народними депутатами України Алексєєвим І.С., Лунченком В.В., Сторожуком Д.А., Кулінічем О.І., Бакуменком О.Б.

Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект прийняти за основу;

 

- реєстр. № 1171 від 02.12.2014 р. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розвитку тваринницької галузі агропромислового комплексу)», внесений народним депутатом України Барвіненком В.Д.

Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект відхилити;

 

- реєстр. № 1463 від 12.12.2014 р. про проект Закону України «Про внесення змін до Перехідних положень Земельного кодексу України (щодо зміни цільового призначення земельних ділянок в окремих випадках)», внесений народними депутатами України Осуховським О.І., Рудиком С.Я., Іллєнком АЮ., Левченком Ю.В., Головком М.Й., Марченком О.О., Бубликом Ю.В.

Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект відхилити;

 

- реєстр. № 2150а від 23.06.2015 р. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людиною" (щодо узгодження його положень у сфері поводження з продуктами тваринного походження, що належать до категорії ІІ, з вимогами законодавства ЄС)», внесений народними депутатами України Лабазюком С.П., Бакуменком О.Б., Кулінічем О.І., Івченком В.Є.

Рекомендувати Верховній Раді України даний законопроект прийняти за основу;

 

- реєстр. № 2903 від 19.05.2015 р. про проект Закону України ««Про внесення змін до деяких Законів України щодо пенсійного забезпечення жінок, які працюють у сільськогосподарському виробництві», внесений народними депутатами України Яніцьким В.П., Дехтярчуком О.В.

Розгляд перенесено;

 

- реєстр. № 2904 від 19.05.2015 р. про проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного Кодексу України щодо визначення джерел фінансування пенсійного забезпечення жінок, які працюють у сільськогосподарському виробництві», внесений народними депутатами України Яніцьким В.П., Дехтярчуком О.В.

Розгляд перенесено;

 

- реєстр. № 1063-2 від 09.12. 2014 р. про проект Закону України «Про внесення змін до статті 288 Податкового кодексу України щодо врегулювання питання встановлення орендної плати для окремих категорій землекористувачів», внесений народними депутатами України Кулінічем О.І., Лунченком В.В.

Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття даного законопроекту за основу;

 

- Про схвалення Рекомендацій комітетських слухань на тему: «Стратегічні напрямки державної політики у сфері обігу земель сільськогосподарського призначення, актуальні проблеми у галузі земельних відносин та  шляхи їх подолання», які відбулися 01 липня 2015 року.

Рекомендації схвалено;

 

- Про план роботи Комітету на період роботи третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

План затверджено.