Питання заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів розглянуть на законодавчому рівні
09 березня 2016, 15:43
Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин планує розглянути законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів» (реєстр. № 3871).
Законопроектом пропонується заборонити використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів, молока та молочних продуктів та встановлення адміністративної відповідальності за виробництво, введення в обіг або реалізація продукції, яка не відповідає вимогам стандартів, сертифікатів відповідності, норм, правил і зразків (еталонів) щодо безпечності, якості, в тому числі харчових продуктів з вмістом пальмової олії, комплектності та упаковки (за винятком випадків, передбачених законодавством України).