Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин прийняв рішення з питання «Про епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней, шляхи попередження та подолання»

21 лютого 2017, 17:51

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 21 лютого 2017 року розглянуто питання «Про епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней, шляхи попередження та подолання».

Під час розгляду питання народні депутати України – члени Комітету відмітили, що стан епізоотичної ситуації в Україні є загрозливим. Це не лише африканська чума свиней та пташиний грип, але потенційно – і вузликовий дерматит, ящур та інші захворювання.

За участі представників центральних органів виконавчої влади, наукових установ і експертного середовища члени Комітету обговорили питання щодо процесу реорганізації Держпродспоживслужби та його впливу на ефективність профілактики і боротьби з епізоотіями, стану матеріально-технічного забезпечення служб, причетних до виконання протиепізоотичних заходів, а також щодо стану розробки проектів законодавчих і нормативно-правових актів метою яких є недопущення поширення інфекційних хвороб.

Народні депутати України зазначили, що поточні виклики потребують злагодженої роботи всіх гілок влади як на державному, так і на місцевому рівні.

За результатами обговорення, з метою забезпечення дієвого контролю за дотриманням ветеринарного законодавства та недопущення поширення збудників особливо небезпечних хвороб тварин, Комітет прийняв рішення, реалізація якого дозволить подолати негативні тенденції.