Верховна Рада України відхилила проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства»

21 лютого 2017, 17:47

21 лютого 2017 року Верховною Радою України відхилено підготовлений Комітетом з питань аграрної політики та земельних відносин до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства», реєстр. № 2028а від 04.06.2015.

Законопроектом пропонувалося внести відповідні зміни до Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство» і надати право на утворення фермерського господарства усім громадянам України, незалежно від наявності у них відповідної освіти та досвіду роботи у сільському господарстві та встановити можливість переоформлення права оренди земельних ділянок, які надані були засновнику фермерського господарства, на фермерське господарство (юридичну особу).

При цьому Комітет пропонував визначити правовий статус земельних ділянок фермерських господарств, як «земель для ведення товарного сільськогосподарського виробництва».