Протокол засідання Комітету № 67 від 16.01.2018

15 лютого 2018, 12:41

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол  67

від  16 січня  2018  року

вул. Грушевського, 5, конференц-зала, 14.00 год.

                                                           

 

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні: народні депутати України члени Комітету: Вадатурський А.О., Давиденко В.М., Дідич В.В., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Кулініч О.І., Кучер М.І., Козаченко Л.П., Лабазюк С.П., Люшняк М.В., Лунченко В.В., Мушак О.П., Мірошніченко І.В., Нестеренко В.Г., Негой Ф.Ф., Петьовка В.В., Хлань С.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 20

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б., Бриченко І.В., Вітко А.Л., Дмитренко О.М., Добкін Д.М., Єдаков Я.Ю., Корнацький А.О., Кузьменко А.І., Мартиняк С.В., Омельянович Д.С.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.       Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», реєстр. № 6355 від 12.04.2017, поданий народними депутатами України Рибаком І.П., Тімішем Г.І., Люшняком М.В., Котом А.Б.

2.       Про проект Закону України «Про державну підтримку сільськогосподарського страхування», реєстр. № 6355-1 від 26.04.2017, поданий народним депутатом України Негоєм Ф.Ф.

3.       Про результати проведеного Рахунковою палатою аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих на реалізацію державної політики з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

4.       Про затвердження Звіту про роботу Комітету Верховної Ради України
з питань аграрної політики та земельних відносин за період роботи сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2017 року – січень 2018 року).

5.       Про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України
з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий 2018 року – липень 2018 року).

6.       Про затвердження пропозицій до проекту порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий 2018 року – липень 2018 року).

7.       Різне.

8.       Про ситуацію, яка склалась на ринку молока.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

Народний депутат України, заступник Голови Комітету Івченко В.Є. запропонував заслухати інформацію першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюка М.П. щодо ситуації, яка склалась на ринку молока і доповнити порядок денний засідання Комітету відповідним восьмим питанням.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 15; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

1-2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», реєстр. № 6355 від 12.04.2017, поданий народними депутатами України Рибаком І.П., Тімішем Г.І., Люшняком М.В., Котом А.Б.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Люшняк М.В., який зазначив, що альтернативний законопроект реєстр. № 6355-1 є більш комплексним і запропонував Комітету рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу з урахуванням окремих положень законопроекту реєстр. № 6355.

СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про державну підтримку сільськогосподарського страхування», реєстр. № 6355-1 від 26.04.2017, поданий народним депутатом України Негоєм Ф.Ф.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Негой Ф.Ф., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Козаченко Л.П., Заболотний Г.М.,   Вадатурський А.О., Мушак О.П., а також перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П.

 

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України:

проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» (реєстр. № 6355 від 12.04.2017), поданий народним депутатом України Рибаком І.П. та іншими народними депутатами України, відхилити;

проект Закону України про державну підтримку сільськогосподарського страхування (реєстр. № 6355-1 від 26.04.2017), поданий народним депутатом України Негоєм Ф.Ф., прийняти за основу з урахуванням при доопрацюванні до другого читання окремих положень законопроекту реєстр. № 6355.

2. Співдоповідачем із зазначених питань на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати проведеного Рахунковою палатою аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих на реалізацію державної політики з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

ВИСТУПИЛИ: заступник директора Департаменту з питань АПК, природоохоронної діяльності та надзвичайних ситуацій Рахункової палати Гарбуз М.Ю. і Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Лапа В.І., які доповіли по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., Івченко В.Є., Давиденко В.М.,  Мушак О.П.

Інформацію заслухано. Прийняття рішення перенесено на наступне засідання Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження Звіту про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин за період роботи сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2017 року – січень 2018 року).

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Лунченко В.В., який доповів по суті даного питання і запропонував затвердити Звіт.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити звіт про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин за період роботи сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (додається).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий 2018 року – липень 2018 року).

 ВИСТУПИВ: секретар Комітету Лунченко В.В., який доповів по суті даного питання і запропонував затвердити План.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Івченко В.Є., Козаченко Л.П., Лунченко В.В., Мірошніченко І.В., Бакуменко О.Б., Мушак О.П., а також керівник секретаріату Комітету Острадчук І.В.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити план роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (додається).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження пропозицій до проекту порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий 2018 року – липень 2018 року).

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Лунченко В.В., який доповів по суті даного питання і запропонував затвердити Пропозиції.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Івченко В.Є., Лунченко В.В., Бакуменко О.Б.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити пропозиції до проекту порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (додаються).

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність проведення 13 лютого 2018 року у Національному лісотехнічному університеті України (м. Львів) виїзного засідання Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин на тему: «Проблематика реформування лісового господарства України».

ВИСТУПИВ: народний депутат України Кіт А.Б., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Бакуменко О.Б., Кіт А.Б.

Інформацію заслухано.

 

 

8.   СЛУХАЛИ: Про ситуацію, яка склалась на ринку молока.

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П., який доповів по суті даного питання.

 

 

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Івченко В.Є., Юрчишин П.В., а також перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Мартинюк М.П.

Інформацію заслухано.