2 грудня 2020 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

02 грудня 2020, 16:48

 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

1. Підтримати підготовлену до другого читання порівняльну таблицю з поправками народного депутата України Сольського М.Т., поданими від Комітету відповідно до пункту 4 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», з урахуванням техніко-юридичного і редакційного уточнення деяких її положень, та рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості) (реєстр. № 0850), прийняти у другому читанні та в цілому як Закону в редакції Комітету із подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів, що імітують молоко та молочні продукти, поданий народними депутатами України Тарасовим О.С., Юрчишиним П.В., Грищенко Т.М. (реєстр. № 3516), прийняти за основу.

 

3. Питання щодо можливості подолання наслідків посухи за рахунок резервного фонду Державного бюджету та програм підтримки виробників сільськогосподарської продукції заслухано і обговорено.

 

Також на засіданні було продовжено розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони, друге читання (реєстр. № 2195 від 01.10.2019).