19 травня 2021 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

19 травня 2021, 19:00

 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:  

1. Інформацію Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і Міністерства юстиції України щодо ситуації, яка склалася у зв’язку з скасуванням Окружним адміністративним судом міста Києва рішень Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі про припинення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив, заслухано, обговорено і взято до відома.

 2. Інформацію Голови Фонду державного майна України Сенниченка Д.В. щодо Меморандуму про співробітництво з Держпродспоживслужбою та поточний стан приватизації підприємств агропромислової галузі, переданих Фонду державного майна України Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у 2019-2021 роках, заслухано і обговорено.

За результатами обговорення прийнято рішення: підтримати рішення підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету з питань аграрної та земельної політики та визнати роботу керівництва Фонду державного майна України в питанні приватизації підприємств агропромислової галузі, переданих Фонду держмайна України Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у 2019-2021 роках, незадовільною.

 3. Подати на розгляд Верховної Ради України доопрацьований проект Закону про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель  та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в повторному першому читанні прийняти законопроект за основу.

 4. Доручити підкомітету з питань розвитку базових галузей в агропромисловому комплексі Комітету з питань аграрної та земельної політики розробити доопрацьований проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння).

 5. Інформацію голів підкомітетів Комітету з питань аграрної та земельної політики про стан законопроектної роботи заслухано. Визначено пріоритетні напрямки законопроектної роботи Комітету.

 6. Затвердити розклад засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на червень 2021 року.

 7. Затвердити зауваження та пропозиції Комітету до проекту Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України щодо підвідомчості спорів, що виникають у сфері земельних відносин та спорів щодо нерухомого майна» (реєстр. № 3296 від 31.03.2020), і направити дане рішення до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.