16 червня 2021 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

16 червня 2021, 17:10

 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення: 

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до розділу XI "Перехідні положення" Закону України "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції", поданий народними депутатами України Соломчуком Д.В., Заблоцьким М.Б., Грищенко Т.М. та іншими (реєстр. № 5440 від 29.04.2021), прийняти за основу і в цілому як Закон.

 

2. Підтримати пропозиції Міністерства аграрної політики та продовольства України до проекту Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

 

3. Підтримати пропозицію щодо погодження припинення права постійного користування земельними ділянками історико-культурного призначення, які перебувають у постійному користуванні комунального закладу «Рівненський обласний краєзнавчий музей» Рівненської обласної ради».

 

На засіданні було продовжено розгляд питання Про проекти законів про внесення змін до деяких законів України (щодо спрощення процедури експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння), поданий народними депутатами України Халімоном П.В., Сольським М.Т., Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 3680 від 18.06.2020) і про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сортів рослин, насіння та садивного матеріалу, поданий народними депутатами України Тарутою С.О., Буймістер Л.А. (реєстр. № 3680-1 від 06.07.2020). Прийняття рішення по даному питанню перенесено.

 

Перенесено розгляд питань:

про проект Закону про розмір та правовий режим зон з особливим режимом використання земель, поданий народним депутатом України Остапенком А.Д. (реєстр. № 4281 від 29.10.2020)

про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України що стосуються відносин у сфері перевезення живих тварин, а також окремих питань карантину (інших ветеринарно-санітарних положень), поданий народними депутатами України Шкрум А.І., Сольським М.Т., Овчинниковою Ю.Ю. та іншими (реєстр. № 2558 від 01.10.2020)

про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Фонду розвитку сільських територій, поданий народними депутатами України Костюком Д.С., Вацаком Г.А., Брагарем Є.В. та іншими (реєстр. № 5584 від 28.05.2021). Комітет не головний.