1 грудня 2021 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

01 грудня 2021, 17:20

 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

 

1. Підтримати підготовлену до другого читання порівняльну таблицю проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, у тому числі тих, що споживаються дітьми (реєстр. № 5148) з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій, та рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект у другому читанні та в цілому як Закон, в редакції Комітету із подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації функцій центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного законодавства, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 6096), прийняти за основу.

 

3. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо розширення прав постійних користувачів земельних ділянок, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Гайду О.В., Сольським М.Т. та іншими (реєстр. № 6289), прийняти за основу.

 

4. Підтримати пропозиції Комітету до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо децентралізації та розмежування повноважень органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади у зв'язку зі зміною адміністративно-територіального устрою, поданого Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 6282), та надіслати їх до Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, визначеному головним з опрацювання зазначеного законопроекту.

 

Також на засіданні були обговорені питання:

-про пропозиції Комітету до проекту Плану законопроектних робіт на 2022 рік;

-про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо харчових продуктів та інших об'єктів санітарних заходів, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 6248 від 01.11.2021).

Розгляд зазначених питань буде продовжено на наступних засіданнях Комітету.