Протокол засідання Комітету № 101 від 06.09.2022

14 вересня 2022, 10:54

 

 

 

 

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

  

   

Протокол 101

6 вересня 2022 року

 

вул. Липська, 3, зала № 2, 15 год. 30 хв.                                                    

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Тимофійчук В.Я., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В.

Всього присутніх: 21

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Івченко В.Є., Лабазюк С.П., Петьовка В.В., Столар В.М., Тарасов О.С., Халімон П.В., Христенко Ф.В., Юрчишин П.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Рудень О.В., головні консультанти: Гаркавенко Ю.М., Боремська З.В., Жидков О.Є., Коляда О.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 7616 від 29.07.2022).

2. Про інформацію голови робочої групи щодо контролю доцільності, економічності та ефективності використання державних коштів щодо закупівлі товарів, робіт та послуг для задоволення нагальних потреб у продовольчій продукції під час воєнного стану в Україні.

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 7616 від 29.07.2022).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Головня В.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник голови Комітету Рудик С.Я., голова підкомітету з питань розвитку базових галузей в агропромисловому комплексі Шол М.В., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції Нікітіна М.В., голова підкомітету з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти Костюк Д.С., т.в.о. Голови Державного агентства меліорації та рибного господарства України Клименок І.М., Голова Громадської спілки «Всеукраїнська бізнес асоціація рибної промисловості та аквакультури» Козак С.П., Президент Всеукраїнської Громадської організації «Громада Рибалок України» Неліпа А.В., Голова правління Всеукраїнського об’єднання організації роботодавців рибного господарства Шлапак О.П., Директор бюджетної установи "Методично-техологічний центр з аквакультури" Шарило Ю.Є., доктор біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту рибного господарства НААН України Матвієнко Н.М., керівник аграрнорибогосподарського кооперативу «Придунайська Нива» Безсмертний В.В., директор ПП «Посейдон Плюс» Кафаджи С.В., керівник КСРП ТОВ «Дніпровське» Лисенко А.О., кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту морської біології НАН України експерт проекту «BlackSea4Fish» міжнародної комісії з питань рибальства GFCM (по Чорному морю) Бушуєв С.Г., керівник Вінницької обласної Асоціації рибоводів "СОЮЗ" Агарков І.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до частини 3 статті 93 Регламенту Верховної Ради України включити до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 7616 від 29.07.2022).

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови робочої групи щодо контролю доцільності, економічності та ефективності використання державних коштів щодо закупівлі товарів, робіт та послуг для задоволення нагальних потреб у продовольчій продукції під час воєнного стану в Україні.

ВИСТУПИВ: голова робочої групи Богданець А.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції Нікітіна М.В., народні депутати України – члени Комітету Соломчук Д.В., Грищенко Т.М., Бунін С.В., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

Інформацію голови робочої групи взяти до відома. Запросити на одне з наступних засідань Комітету представників Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерства економіки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України,  Міністерства соцiальної політики України, Запорізької  обласної військової адміністрації з інформацією щодо забезпечення продовольством внутрішньо переміщених осіб та раціональне використання державних коштів на зазначені цілі.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. В Різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про необхідність розгляду проекту Закону про основні засади торговельної діяльності харчовими продуктами, реєстр. № 6155 від 08.10.2021.

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти Костюк Д.С. з пропозицією звернутись до Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, визначеному головним з опрацювання даного законопроекту, з рекомендацією розглянути законопроект реєстр. № 6155 на одному з найближчих засідань Комітету та рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного восьмої сесії дев’ятого скликання.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 21.

Рішення прийнято одноголосно.