18 жовтня 2022 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

18 жовтня 2022, 14:51

 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

1. Відповідно до частини 3 статті 93 Регламенту Верховної Ради України рекомендувати включити до порядку денного восьмої сесії дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо удосконалення ведення Державного земельного кадастру (реєстр. № 8042). Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу.

2. Рекомендувати Комітету з питань бюджету рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування окремих адміністративних зборів у сфері ведення Державного земельного кадастру (реєстр.№ 8043). Дане рішення надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

3. Внести зміни до рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол № 3) «Про обрання складу підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики» (із змінами) і обрати народних депутатів України – членів Комітету Стернійчука Валерія Олександровича і Торохтія Богдана Григоровича до складу підкомітетів: з питань земельних відносин; з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу; з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі; з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти; з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі; з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами; з питань розвитку базових галузей в агропромисловому комплексі; з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу; з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції.

Також на засіданні було розглянуто презентацію комплексного проекту Закону «Про внесення змін до деяких Законів України щодо удосконалення вимог законодавства про харчові продукти, корми, ветеринарну медицину та благополуччя тварин».