3 березня 2023 року у режимі відеоконференції відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

03 березня 2023, 14:45

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва (реєстр. № 8290) відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» прийняти за основу.

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо узгодження законодавства у сфері оренди та приватизації державного та комунального майна (реєстр. № 6102-д) відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами його розгляду в першому читанні направити до головного комітету для підготовки на повторне перше читання, визначивши при цьому основні положення, принципи, критерії, яким повинен відповідати доопрацьований законопроект та його структурні частини.

Направити цей Висновок до Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, визначеного головним з опрацювання цього законопроекту.

3. Заслухавши інформацію про продовження дії урядової програми «Доступні кредити 5-7-9%» для сільськогосподарських товаровиробників, як інструмент забезпечення весняно-польових робіт у 2023 році, Комітет вирішив звернутись листом до Прем’єр-міністра України щодо продовження дії урядової програми «Доступні кредити 5-7-9%» на 2023 рік для підтримки сільськогосподарських товаровиробників та забезпечення продовольчої безпеки.