21 березня 2023 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

21 березня 2023, 16:54

 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

I. 1. Переглянути рішення Комітету від 9 грудня 2022 року (протокол № 112).

2. Підтримати додаткові поправки Комітету до законопроекту № 5839 з дорученням секретаріату Комітету внести відповідні зміни до порівняльної таблиці та порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання до проекту Закону про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки (реєстр. № 5839) з пропозиціями, внесеними від Комітету, та редакційними уточненнями її положень. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

3. Направити після завершення процедур, передбачених частиною другою статті 117 Регламенту Верховної Ради України, законопроект реєстр. № 5839 для проведення додаткової експертизи стосовно його відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу до Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу та до Кабінету Міністрів України.

II. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення санкційної політики та підвищення ефективності управління державним, комунальним майном та арештованими активами (реєстр. № 8311) відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами його розгляду в першому читанні направити до головного комітету для підготовки на повторне перше читання, визначивши при цьому основні положення, принципи, критерії, яким повинен відповідати доопрацьований законопроект та його структурні частини. Направити цей Висновок до Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, визначеного головним з опрацювання цього законопроекту.

III. Схвалити рекомендації комітетських слухань на тему: «Актуальні питання виноградарства та виноробства в Україні на шляху до євроінтеграції». Направити зазначені рекомендації Голові Верховної Ради України,  Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, Кабінету Міністрів України, Міністерству аграрної політики та продовольства України, Міністерству освіти і науки України, Національній академії аграрних наук України, Одеській, Закарпатській, Миколаївській,  Херсонській, Львівській обласним військовим адміністраціям,  Львівській міській раді.

IV. Внести відповідні зміни до Плану роботи Комітету на період роботи дев’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

V. Підтримати звернення до відповідних органів щодо ситуації, яка склалась навколо фермерського господарства «Пролісок Калинівщини».

Також на засіданні:

розглянуто презентацію Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського щодо дорожньої карти відновлення і розвитку молочної галузі;

заслухано та обговорено питання щодо підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів на засідання Комітету та прийнято відповідне рішення.