Аграрії отримали майже півмільярда на створення садів та теплиць

27 березня 2023, 15:17

 

Всупереч військової агресії рф проти України аграрії продовжують працювати для забезпечення продовольчої безпеки в країні та світі. Держава вживає всіх заходів для фінансової підтримки аграрного сектору економіки та стимулювання створення робочих місць за допомогою грантів, інформують у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Так, за даними Мінагрополітики українські аграрії отримали від держави на розвиток теплиць та садів 98 грантів на загальну суму у 472,3 млн грн.

Заявки від фермерів на гранти для створення теплиць та садів продовжують приймати. В Мінагрополітики вже підписали 86 наказів, що стосуються садів, та ще 12 про теплиці. Загальна площа землі, яку видали під ці проекти становить 1317,40 га. Погоджена сума гранту щодо теплиць сягає 83,9 млн грн. Що стосується садів, там сума складає 388,4 млн грн.

Лідерами за площею створених теплиць та садів залишаються наступні регіони: Закарпатська область - 245,2 га, Київська область - 191,6 га, Львівська область - 151,1 га.

На Закарпатті зафіксована найбільша загальна сума виданих грантів - 92,2 млн грн. Дніпропетровська область за цим показником є другою з 58,1 млн грн. Замикає трійку лідерів Київська область з 50,5 млн грн.

За умовами програми допомогу можуть отримати аграрії, які хочуть розвивати чи створити сад на ділянці землі, площею 1 - 25 га. Серед основних вимог вказаної програми зазначена і необхідність створення робочих місць.

Стосовно теплиць, грант можна отримати на одну модульну теплицю, орієнтовна площа якої сягає 0,4 га - 2,4 га.