10 квітня 2023 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

10 квітня 2023, 18:30

 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

I. 1. Схвалити рекомендації комітетських слухань на тему: «Забезпечення функціонування АПК у 2023 році та особливості проведення весняно-польових робіт в умовах воєнного стану».

2. Направити зазначені рекомендації Голові Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Кабінету Міністрів України, Міністерству аграрної політики та продовольства України, Національній академії аграрних наук України, Миколаївській обласній військовій адміністрації.

II. Заслухавши та обговоривши інформацію Державного агентства водних ресурсів України та Державного агентства меліорації та рибного господарства України щодо актуальних питань здійснення зрошення та осушення у 2023 році, вирішили звернутись до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо надання доручень відповідним органам в частині здійснення гідротехнічної меліорації земель.

Також на засіданні:

заслухано та взято до відома інформацію Держпродспоживслужби про вжиті заходи для своєчасного виконання Плану із створення та облаштування призначених прикордонних інспекційних постів, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2021 р. № 1574-р.;

перенесено розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку сфери вирощування енергетичних рослин (реєстр. № 5227) у зв’язку з відсутністю на засіданні автора.