19 квітня 2023 року у режимі відеоконференції відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

19 квітня 2023, 16:16

 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення управління об’єктами природно-заповідного фонду України (реєстр. № 9136) відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами його розгляду в першому читанні направити до головного комітету для підготовки на повторне перше читання, визначивши при цьому основні положення, принципи, критерії, яким повинен відповідати доопрацьований законопроект та його структурні частини. Направити цей Висновок до Комітету з питань екологічної політики та природокористування, визначеного головним з опрацювання цього законопроекту.

2. Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію щодо прийняття проекту Закону про проекти національного інтересу у сфері енергетики (реєстр. № 9138) за основу, відповідно до частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, з врахуванням пропозицій, висловлених у висновку Комітету. Направити цей Висновок до Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, визначеного головним з опрацювання цього законопроекту.

3. Звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з пропозицією при доопрацюванні до другого читання проекту Закону про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України (реєстр. № 8263) внести відповідно пункту 4 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» від Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповідні поправки та пропозиції. Направити цей Висновок до Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, визначеного головним з опрацювання цього законопроекту.

4. Створити робочу групу при Комітеті з питань аграрної та земельної політики з напрацювання законодавчих змін щодо окремих питань використання земель на територіях, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

5. Підтримати звернення до Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. щодо взяття на особистий контроль питання стосовно будівництва, організації роботи та облаштування ПІП, а також забезпечення розробки плану заходів щодо реалізації положень Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», зважаючи на вимоги ЄС та теперішні умови.

6. Внести відповідні зміни до Плану роботи Комітету на період роботи дев’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.