У Комітеті з питань аграрної та земельної політики продовжують працювати над розвитком рибної галузі

30 серпня 2024, 20:45

 

Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду провів робочу зустріч з заступником Міністра аграрної політики та продовольства України Віталієм Головньою, під час якої обговорили актуальні питання у галузі рибного господарства.

Також у зустрічі взяли участь голови профільних підкомітетів Комітету з питань аграрної та земельної політики Артем Чорноморов та Маргарита Шол, та керівник секретаріату Комітету Олександр Старинець.

Були обговорені два ключові законопроекти:

1. Проект Закону України «Про залучення інвестицій у розвиток галузі рибного господарства» (реєстр. №8119). Цей законопроект має на меті створення сприятливих умов для залучення інвесторів, що дозволить реалізувати нові проекти і технології, підвищити ефективність виробництв та забезпечити розвиток аквакультури.

2. Проект Закону України «Про забезпечення простежуваності водних біоресурсів та продукції, виробленої з водних біоресурсів» (реєстр. №9545). Важливим в цьому евроінтеграційному законопроекті є не лише забезпечення якості продукції, але й створення прозорої системи контролю, яка підвищить довіру споживачів та міжнародних партнерів.

Було обговорено досягнення та виклики, з якими стикається галузь, а також напрями доопрацювання та можливі шляхи реалізації обох законопроектів.

Головна мета даних законопроектів є створення конкурентоспроможного середовища для розвитку рибного господарства, яке зможе забезпечити продовольчу безпеку та підтримувати економіку країни.

У Комітеті впевнені, що в умовах сучасних викликів та можливостей, що відкриваються для даної галузі, має бути знайдені оптимальні рішення для її розвитку.