Аграрії з прифронтових регіонів подали заявки на земельну дотацію на понад 900 млн грн, - Комітет з питань аграрної та земельної політики

18 вересня 2024, 14:32

 

Підтримка держави сьогодні надважлива для аграрного сектору економіки як ніколи, особливо для аграріїв, які попри труднощі воєнного стану працюють на забезпечення продовольчої безпеки країни, - повідомляють у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Так, за інформацією Мінагрополітики, протягом тижня аграрії подали 1416 заявок на отримання субсидії за програмою державної підтримки сільськогосподарських виробників шляхом виділення бюджетних коштів з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь в Державному аграрному реєстрі. А саме:

1000 грн на 1 га надаються аграріям на території можливих бойових дій;

2000 грн на 1 га виплачуватимуться аграріям на землі, де йдуть активні бойові дії.

З територій можливих бойових дій заявки подали 1237 агровиробників з Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Чернігівської та Сумської областей.

З території активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, надійшло 179 заявок від аграріїв Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Чернігівської та Сумської областей.

Від аграріїв Луганської області не надійшло жодної заявки.

Загальна сума, на яку подані заявки, складає понад 923,6 млн грн.

Довідково зазначається, що заявки на земельну субсидію через ДАР почали приймати з 10 вересня. Подання заявок припиняється 25 вересня 2024 р.