ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 146

 

                                                                                               23 квітня 2024 року

                                                                                       10 год. 30 хв.

                                                                                     у режимі відеоконференції

 

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Тимофійчук В.Я., Торохтій Б.Г., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О. Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 27

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головний консультант Чужмир К.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інтересів власників земельних часток (паїв), а також застосування адміністративної процедури у сфері земельних відносин, поданий народними депутатами України Стернійчуком В.О., Нікітіною М.В., Чорноморовим А.О. та іншими (реєстр.№ 11150 від 04.04.2024).

2. Про створення робочої групи з питань удосконалення законодавчого регулювання у сфері ефективного використання земель сільськогосподарського призначення державної власності і управління державними підприємствами, установами та організаціями.

3. Різне

 

СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету. ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інтересів власників земельних часток (паїв), а також застосування адміністративної процедури у сфері земельних відносин, поданий народними депутатами України Стернійчуком В.О., Нікітіною М.В., Чорноморовим А.О. та іншими (реєстр.№ 11150 від 04.04.2024).

ВИСТУПИВ: народний депутат України Стернійчук В.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з соціальних та економічних прав Колобродова О.В., позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інтересів власників земельних часток (паїв), а також застосування адміністративної процедури у сфері земельних відносин» (реєстр. № 11150 від 04.04.2024) включити до порядку денного одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні відповідно до статті 114 Регламенту Верховної Ради України прийняти за основу.

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією оголосити на пленарному засіданні під час розгляду даного законопроекту, відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України, про необхідність внесення пропозицій і поправок щодо виправлень, уточнень, усунення помилок та/або суперечностей у тексті законопроекту, інших структурних частин законопроекту та/або інших законодавчих актів, що не були предметом розгляду в першому читанні та відповідають предмету правового регулювання законопроекту реєстр. № 11150.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про створення робочої групи з питань удосконалення законодавчого регулювання у сфері ефективного використання земель сільськогосподарського призначення державної власності і управління державними підприємствами, установами та організаціями.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу Гузенко М.В., голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., народні депутати України – члени Комітету Бунін С.В., Салійчук О.В., Лабазюк С.П.

ВИРІШИЛИ:

1. Утворити Робочу групу з питань удосконалення законодавчого регулювання у сфері ефективного використання земель сільськогосподарського призначення державної власності і управління державними підприємствами, установами та організаціями.

2. Обрати головою Робочої групи Чорноморова А.О., голову підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

3. Затвердити склад Робочої групи з урахуванням висловлених пропозицій народних депутатів України – членів Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято.

 

3. В Різному

СЛУХАЛИ: Інформацію стосовно необхідності направлення звернення до Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо збереження існуючого Міністерства аграрної політики та продовольства України.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Направити зазначені звернення.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку