КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                                              

 

Протокол № 6

 

10  лютого  2015  

 

адреса: вул. Грушевського, 5, конференц-зал, 14.00 год.

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Кутовий Т.В.

 

ПРИСУТНІ: народні депутати України - члени Комітету: Бакуменко О.Б., Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Давиденко В.М., Дідич В.В., Добкін Д.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Козаченко Л.П., Корнацький А.О., Кузьменко А.І., Кулініч О.І.,  Кучер М.І., Лунченко В.В., Люшняк М.В., Мірошниченко І.В., Мушак О.П., Негой Ф.Ф., Нестеренко В.Г., Хлань С.В., Юрчишин П.В.

 

ВІДСУТНІ: Бобов Г.Б., Дмитренко О.М., Заболотний Г.М., Лабазюк С.П.,  Мартиняк С.В., Омельянович Д.С., Петьовка В.В.,

 

Від секретаріату Комітету присутні:  заступники завідувача  секретаріату Комітету Ванівський Б.С., Самсоненко В.В., головні консультанти Гаркавенко Ю.М., Жидков О.Є., Коляда О.М., старший консультант Боремська З.В., консультант Корякіна І.І., спеціаліст І категорії Кантур С.В.

 

Список присутніх: додається

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.     Про проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про карантин рослин" (щодо реформування системи державного регулювання у сфері карантину рослин та приведення фітосанітарних заходів у відповідність до міжнародних стандартів і зобов'язань)», внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Мірошніченком І.В., Кутовим Т.В. (реєстр. № 1875 від 29.01.2015р.)

2.     Про проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України з питань ідентифікації та реєстрації тварин», внесений народними депутатами України Мірошніченком І.В., Івченком В.Є. (реєстр. № 1484 від 16.12.2014р.)

3.     Про проект Закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо удосконалення механізму передачі земельних ділянок, відчужених для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності)», внесений народними депутатами України Дзензерським Д.В., Бондарем В.В. (реєстр. № 1270 від 05.12.2014р.)

4.     Інформація щодо сплати податку на додану вартість сільськогосподарськими підприємствами

5.     Про проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відшкодування ПДВ при експорті сільгосппродукції)», внесений народними депутатами України Бакуменком О.Б., Івченком В.Є., Козаченком Л.П., Кулінічем О.І., Кучером М.І., Лабазюком С.П., Насіровим Р.М., Юрчишиним П.В. (реєстр. № 2003 від 03.02.2015р.)

6.     Про проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вилучення норм, які містять корупційну складову та унеможливлюють діяльність сільськогосподарських товаровиробників», внесений народним депутатом України Корнацьким А.О. (реєстр. № 1851 від 27.01.2015р.)

7.     Про проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників», внесений народними депутатами України Розенблатом Б.С., Насіровим Р.М., Івахівим С.П., Кириленком І.Г., Івченком В.Є., Павелком А.В., Лунченком В.В., Бриченком І.В., Остріковою Т.Г., (реєстр. № 1699 від 12.01.2015 р.)

 

 

1

 

СЛУХАЛИ: інформації народного депутата України Мірошніченка І.В. та голови підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Дідича В.В. про проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про карантин рослин" (щодо реформування системи державного регулювання у сфері карантину рослин та приведення фітосанітарних заходів у відповідність до міжнародних стандартів і зобов'язань)», внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Мірошніченком І.В., Кутовим Т.В. (реєстр. № 1875 від 29.01.2015р.)

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Вадатурський А.О., який зазначив, що необхідно у законопроекті чітко викласти поняття «зона карантину». Хлань С.В. зазначив, що даний законопроект доцільно направити на доопрацювання.

Також по цьому питанню виступили заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Рутицька В.В. та директор департаменту ветеринарної медицини Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Вержиховський О.М.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект за основу»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 17; «проти» - 3; «утрим.» - 3.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про карантин рослин" (щодо реформування системи державного регулювання у сфері карантину рослин та приведення фітосанітарних заходів у відповідність до міжнародних стандартів і зобов'язань)», внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Мірошніченком І.В., Кутовим Т.В., реєстр. № 1875 від 29.01.2015р., прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Кутового Т.В.

 

Рішення прийнято.

 

 

2

 

СЛУХАЛИ: інформації народного депутата України Мірошніченка І.В. та голови підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишина П.В. про проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України з питань ідентифікації та реєстрації тварин», внесений народними депутатами України Мірошніченком І.В., Івченком В.Є. (реєстр. № 1484 від 16.12.2014р.)

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Негой Ф.Ф., Івченко В.Є.

Також по цьому питанню виступила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Рутицька В.В., яка зазначила, що позиція міністерства – підтримати законопроект у першому читанні.

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект за основу та в цілому, як Закон України»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 20; «утрим.» - 3.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України з питань ідентифікації та реєстрації тварин», внесений народними депутатами України Мірошніченком І.В., Івченком В.Є., реєстр. № 1484 від 16.12.2014р., прийняти за основу та в цілому, як Закон України.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Кутового Т.В.

 

Рішення прийнято.

 

3

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань земельних відносин Корнацького А.О. про проект Закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо удосконалення механізму передачі земельних ділянок, відчужених для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності)», внесений народними депутатами України Дзензерським Д.В., Бондарем В.В. (реєстр. № 1270 від 05.12.2014р.)

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Люшняк М.В., Кіт А.Б. Голова Комітету Кутовий Т.В. вніс пропозицію підтримати даний законопроект у першому читанні.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект за основу»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 21; «утрим.» - 2.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо удосконалення механізму передачі земельних ділянок, відчужених для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності)», внесений народними депутатами України Дзензерським Д.В., Бондарем В.В., реєстр. № 1270 від 05.12.2014р., прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Кутового Т.В.

 

Рішення прийнято.

 

4

 

СЛУХАЛИ: інформацію фінансового аналітика Української аграрної асоціації Заблоцького Мар’яна щодо сплати податку на додану вартість сільськогосподарськими підприємствами

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Кутовий Т.В., Люшняк М.В., Кіт А.Б., Козаченко Л.П., Бакуменко О.Б.

 

За результатами розгляду та обговорення народні депутати України – члени Комітету взяли інформацію до відома.

 

5

 

СЛУХАЛИ: інформації народного депутата України Івченка В.Є. та голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Козаченка Л.П. про проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відшкодування ПДВ при експорті сільгосппродукції)», внесений народними депутатами України Бакуменком О.Б., Івченком В.Є., Козаченком Л.П., Кулінічем О.І., Кучером М.І., Лабазюком С.П., Насіровим Р.М., Юрчишиним П.В. (реєстр. № 2003 від 03.02.2015р.)

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Кутовий Т.В. Мірошніченко І.В., Кулініч О.І., Вадатурський А.О. Хлань С.В. зазначив, що даний законопроект доцільно відхилити.

Також в обговоренні взяв участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Лапа В.І.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект за основу та в цілому, як Закон України»

 

ГОЛОСУВАННЯ: «за» - 18; «проти» - 2; «утрим.» - 2.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відшкодування ПДВ при експорті сільгосппродукції)», внесений народними депутатами України Бакуменком О.Б., Івченком В.Є., Козаченком Л.П., Кулінічем О.І., Кучером М.І., Лабазюком С.П., Насіровим Р.М., Юрчишиним П.В., реєстр. № 2003 від 03.02.2015р., прийняти за основу та в цілому, як Закон України.

2. Дане рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, який визначено головним по опрацюванню даного законопроекту.

 

Рішення прийнято.

 

6

 

СЛУХАЛИ: інформації народного депутата України Корнацького А.О. та голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Козаченка Л.П. про проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вилучення норм, які містять корупційну складову та унеможливлюють діяльність сільськогосподарських товаровиробників», внесений народним депутатом України Корнацьким А.О. (реєстр. № 1851 від 27.01.2015р.)

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Мірошніченко І.В., Хлань С.В., Юрчишин П.В.

Також в обговоренні взяв участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Лапа В.І.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект за основу та в цілому, як Закон України»

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вилучення норм, які містять корупційну складову та унеможливлюють діяльність сільськогосподарських товаровиробників», внесений народним депутатом України Корнацьким А.О., реєстр. № 1851 від 27.01.2015р., прийняти за основу та в цілому, як Закон України.

2. Дане рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, який визначено головним по опрацюванню даного законопроекту.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

7

 

СЛУХАЛИ: інформації народного депутата України Розенблата Б.С. та голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Козаченка Л.П. про проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників», внесений народними депутатами України Розенблатом Б.С., Насіровим Р.М., Івахівим С.П., Кириленком І.Г., Івченком В.Є., Павелком А.В., Лунченком В.В., Бриченком І.В., Остріковою Т.Г., (реєстр. № 1699 від 12.01.2015 р.)

 

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Давиденко В.М., Вадатурський А.О.

 

На голосування поставили пропозицію: «Рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект за основу та в цілому, як Закон України»

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників», внесений народними депутатами України Розенблатом Б.С., Насіровим Р.М., Івахівим С.П., Кириленком І.Г., Івченком В.Є., Павелком А.В., Лунченком В.В., Бриченком І.В., Остріковою Т.Г., реєстр. № 1699 від 12.01.2015 р., прийняти за основу та в цілому, як Закон України.

2. Дане рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, який визначено головним по опрацюванню даного законопроекту.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                                  Т. КУТОВИЙ

 

 

 

Секретар Комітету                                                                              В. ЛУНЧЕНКО

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“ІІ сесія 8 скликання”

07 вересня 2015 16:39
07 вересня 2015 16:21
07 вересня 2015 14:53
07 вересня 2015 14:42
07 вересня 2015 14:05
11 червня 2015 15:08
25 травня 2015 15:21
13 травня 2015 15:00
13 травня 2015 14:55
03 квітня 2015 10:31