КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                           

  

 

Протокол № 71                                                                        

      3  квітня  2018  року

 

вул. Грушевського, 5, конференц-зала

 14.00 год.

 

 

Головував: заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б.

Присутні: народні депутати України члени Комітету:
Бриченко І.В., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Давиденко В.М., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Заболотний Г.М., Івченко В.Є., Кіт А.Б., Козаченко Л.П., Кузьменко А.І., Кулініч О.І., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Лунченко В.В., Люшняк М.В., Мірошніченко І.В., Мушак О.П., Негой Ф.Ф., Хлань С.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 22

Відсутні: народні депутати України – члени Комітету: Бобов Г.Б., Добкін Д.М., Єдаков Я.Ю., Корнацький А.О., Мартиняк С.В., Нестеренко В.Г., Омельянович Д.С., Петьовка В.В.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.       Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства», реєстр. № 4922 від 07.07.2016, повторне перше читання.

2.       Про проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству», реєстр. № 8121 від 14.03.2018, поданий народними депутатами України Кулінічем О.І., Бакуменком О.Б., Ляшком О.В., Мірошніченком І.В., Лунченком В.В. та іншими.

3.       Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України»,
реєстр. № 6055 від 16.11.2017, поданий народними депутатами України Медуницею О.В., Бриченком І.В., Лунченком В.В. та іншими.

4.       Про проект Закону України «Про внесення змін до Розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо вжиття невідкладних заходів із прискорення паювання земель державної власності», реєстр. № 6433 від 11.05.2017, поданий народним депутатом України Рабіновичем В.З.

5.       Про проект Закону України «Про приватизацію та порядок виділення громадянам України в натурі (на місцевості) земельних ділянок земель сільськогосподарського призначення, що перебувають в державній власності»», реєстр. № 6407 від 24.04.2017, поданий народним депутатом України Шуфричем Н.І.

6.       Про проект Закону України «Про концесії», реєстр. № 8125 від 15.03.2018, поданий Кабінетом Міністрів України.

7.       Про звіт Кабінету Міністрів України про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2017 році відповідно до предмету відання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

8.       Про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування дров, що відпускаються населенню для побутових потреб», реєстр. № 2406а від 17.07.2015, поданий народними депутатами України Давиденком В.М., Кучером М.І.,
Юрчишиним П.В. та іншими
.

9.       Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів», реєстр. № 3871 від 02.02.2016, поданий народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Вовком В.І., Мосійчуком І.В.

10.   Різне.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

Народний депутат України, голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініч О.І. запропонував включити до порядку денного засідання Комітету та розглянути питання про проект Закону України «Про концесії», реєстр. № 8125 від 15.03.2018, поданий Кабінетом Міністрів України.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати пропозицію народного депутата України, голови підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініча О.І. щодо включення до порядку денного засідання Комітету питання про проект Закону України «Про концесії», реєстр. № 8125 від 15.03.2018, поданий Кабінетом Міністрів України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято.

 

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні заступник Голови Комітету Бакуменко О.Б. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету з урахуванням підтриманої пропозиції народного депутата України, голови підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініча О.І.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти порядок денний засідання Комітету із пропозицією народного депутата України, голови підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініча О.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства», реєстр. № 4922 від 07.07.2016, повторне перше читання.

ВИСТУПИВ: народний депутат України, голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Комітету Дідич В.В., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: народний депутат України член Комітету Кіт А.Б., Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Лапа В.І.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати підготовлений на повторне перше читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства і подати його на розгляд Верховної Ради України на повторне перше читання.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підготовлений на повторне перше читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства прийняти за основу.

3. Доповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити члена Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Кота А.Б.

4. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

Головуючий запропонував наступним розглянути питання про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», реєстр. № 6055 від 16.11.2017, поданий народними депутатами України Медуницею О.В., Бриченком І.В., Лунченком В.В. та іншими.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», реєстр. № 6055 від 16.11.2017, поданий народними депутатами України Медуницею О.В., Бриченком І.В., Лунченком В.В. та іншими.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Медуниця О.В., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Козаченко Л.П., народні депутати України – члени Комітету Бриченко І.В., Кіт А.Б., Мірошніченко І.В., Заболотний Г.М., Мушак О.П., а також директор Департаменту правової та законопроектної роботи Міністерства аграрної політики та продовольства України Пивоваров А.А.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» (реєстр. № 6055, доопрацьований), поданий народними депутатами України Медуницею О.В., Бриченком І.В., Лунченком В.В., Рекою А.О. і Жолобецьким О.О., прийняти за основу та в цілому як Закон.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 1; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

Головуючий запропонував наступним розглянути питання про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів», реєстр. № 3871 від 02.02.2016, поданий народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Вовком В.І., Мосійчуком І.В.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів», реєстр. № 3871 від 02.02.2016, поданий народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Вовком В.І., Мосійчуком І.В.

ВИСТУПИВ: народний депутат України Ляшко О.В., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Юрчишин П.В., народні депутати України – члени Комітету Давиденко В.М., Лабазюк С.П., Кулініч О.І., Люшняк М.В., Мушак О.П., Заболотний Г.М., Вадатурський А.О., Мірошніченко І.В., Кіт А.Б., Хлань С.В., народний депутат України Ляшко О.В., а також Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Лапа В.І., директор Департаменту правової та законопроектної роботи Міністерства аграрної політики та продовольства України Пивоваров А.А., президент Асоціації «Укркондпром» Балденюк О.В., генеральний директор Асоціації «Укроліяпром» Капшук С.П.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів (реєстр. № 3871 від 02.02.2016) прийняти за основу.

2. Рішення направити Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «проти» - 0; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству», реєстр. № 8121 від 14.03.2018, поданий народними депутатами України Кулінічем О.І., Бакуменком О.Б., Ляшком О.В., Мірошніченком І.В., Лунченком В.В. та іншими.

ВИСТУПИВ: народний депутат України, голова підкомітету з питань земельних відносин Кулініч О.І., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Лабазюк С.П., Бакуменко О.Б., а також перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Шемелинець Л.М., голова громадської організації «Бізнес-Варта» Матвіїва О.М., голова громадської спілки «Аграрний союз України» Новіков Г.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству (реєстр. № 8121 від 14.03.2018), поданий народними депутатами України Кулінічем О.І., Бакуменком О.Б., Ляшком О.В. та іншими, прийняти за основу.

2. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету
Бакуменка О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. Розгляд питання про проект Закону України «Про внесення змін до Розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо вжиття невідкладних заходів із прискорення паювання земель державної власності», реєстр. № 6433 від 11.05.2017, поданий народним депутатом України Рабіновичем В.З., перенесено.

 

6. Розгляд питання про проект Закону України «Про приватизацію та порядок виділення громадянам України в натурі (на місцевості) земельних ділянок земель сільськогосподарського призначення, що перебувають в державній власності»», реєстр. № 6407 від 24.04.2017, поданий народним депутатом України Шуфричем Н.І., перенесено.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про концесії», реєстр. № 8125 від 15.03.2018, поданий Кабінетом Міністрів України.

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Кулініч О.І., який доповів по суті даного законопроекту та запропонував рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект направити суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

В обговоренні взяли участь: народні депутати України – члени Комітету Івченко В.Є., Мірошніченко І.В., а також перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Шемелинець Л.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про концесії» (реєстр. № 8125 від 15.03.2018), поданий Кабінетом Міністрів України, повернути на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи.

2. Рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

8. Розгляд питання про звіт Кабінету Міністрів України про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2017 році відповідно до предмету відання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин перенесено.

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування дров, що відпускаються населенню для побутових потреб», реєстр. № 2406а від 17.07.2015, поданий народними депутатами України Давиденком В.М., Кучером М.І., Юрчишиним П.В. та іншими.

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету Давиденко В.М., який доповів по суті даного законопроекту і запропонував його підтримати.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету Козаченко Л.П., народний депутат України – член Комітету Кіт А.Б., завідувач кафедри Національного університету біоресурсів і природокористування України Марчук Ю.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування дров, що відпускаються населенню для побутових потреб (реєстр. № 2406а від 17.07.2015) прийняти за основу та в цілому.

 

2. Рішення направити Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22; «проти» - 0; «утрим.» - 0.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 


 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку