16 листопада 2022 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Опубліковано 16 листопада 2022, о 18:25
 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

I. Рекомендувати Фонду державного майна України та Кабінету Міністрів України, як органу що координує його діяльність, першочергово здійснити:

1) заходи щодо закінчення приватизації підприємств, установ та організацій, зокрема агропромислової галузі, які були передані Фонду в період 2019-2021 років;

2) з метою підвищення економічного ефекту заходи щодо приватизації підприємств, установ та організацій, зокрема агропромислової галузі, які були передані Фонду у 2022 році, здійснювати лише після аналізу проблемних питань та економічного впливу за результатами приватизації підприємств зазначених у пункті 1.

 

II.

1. Переглянути рішення Комітету від 6 жовтня 2022 року (протокол № 104)

2. Підтримати додаткові поправки Комітету до законопроекту 6480 з дорученням секретаріату Комітету внести відповідні зміни до порівняльної таблиці та порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання до проекту Закону про географічні зазначення спиртних напоїв» (реєстр. № 6480) з пропозиціями, внесеними від Комітету, та редакційними уточненнями її положень. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

3. Направити після завершення процедур, передбачених частиною другою статті 117 Регламенту Верховної Ради України, законопроект реєстр. № 6480 для проведення додаткової експертизи стосовно його відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу до Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу та до Кабінету Міністрів України.

 

III.

Питання «про проект Закону про об’єднання сільськогосподарських товаровиробників (реєстр. № 8149)» заслухано і обговорено. Прийняття рішення з даного питання перенесено на наступне засідання Комітету.

 

Також на засіданні було розглянуто презентацію Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо реформування галузі виноградарства та виноробства.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку