16 листопада 2022 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

16 листопада 2022, 18:25

 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

I. Рекомендувати Фонду державного майна України та Кабінету Міністрів України, як органу що координує його діяльність, першочергово здійснити:

1) заходи щодо закінчення приватизації підприємств, установ та організацій, зокрема агропромислової галузі, які були передані Фонду в період 2019-2021 років;

2) з метою підвищення економічного ефекту заходи щодо приватизації підприємств, установ та організацій, зокрема агропромислової галузі, які були передані Фонду у 2022 році, здійснювати лише після аналізу проблемних питань та економічного впливу за результатами приватизації підприємств зазначених у пункті 1.

 

II.

1. Переглянути рішення Комітету від 6 жовтня 2022 року (протокол № 104)

2. Підтримати додаткові поправки Комітету до законопроекту 6480 з дорученням секретаріату Комітету внести відповідні зміни до порівняльної таблиці та порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання до проекту Закону про географічні зазначення спиртних напоїв» (реєстр. № 6480) з пропозиціями, внесеними від Комітету, та редакційними уточненнями її положень. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

3. Направити після завершення процедур, передбачених частиною другою статті 117 Регламенту Верховної Ради України, законопроект реєстр. № 6480 для проведення додаткової експертизи стосовно його відповідності міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу до Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу та до Кабінету Міністрів України.

 

III.

Питання «про проект Закону про об’єднання сільськогосподарських товаровиробників (реєстр. № 8149)» заслухано і обговорено. Прийняття рішення з даного питання перенесено на наступне засідання Комітету.

 

Також на засіданні було розглянуто презентацію Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо реформування галузі виноградарства та виноробства.