23 лютого 2023 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

23 лютого 2023, 20:30

 

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті наступні рішення:

1. Схвалити рекомендації комітетських слухань на тему: «Особливості підтримки сільськогосподарських товаровиробників в умовах воєнного стану». Направити їх Голові Верховної Ради України, Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин, Комітету з питань правоохоронної діяльності, Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, Кабінету Міністрів України, Міністерству аграрної політики та продовольства України.

2. Внести відповідні зміни до Плану роботи Комітету на період роботи дев’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

3. Підтримати звернення до відповідних органів щодо встановлення керівництвом регіонального ландшафтного парку «Тілігульський» паркану вздовж узбережжя лиману.

4. Створити робочу групу при Комітеті з питань аграрної та земельної політики щодо вивчення проблем очищення земель сільськогосподарського призначення від вибухонебезпечних предметів.

5. Підтримати звернення до відповідних органів щодо надання кандидатур для участі у робочій групі при Комітеті з питань аграрної та земельної політики щодо вивчення проблем очищення земель сільськогосподарського призначення від вибухонебезпечних предметів.

6. Підтримати звернення до відповідних органів щодо надання інформації, необхідної для проведення засідань робочої групи при Комітеті з питань аграрної та земельної політики щодо вивчення проблем очищення земель сільськогосподарського призначення від вибухонебезпечних предметів.

7. Рекомендувати Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендувати Верховній раді України прийняти проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо особливостей діяльності на тимчасово окупованій території України (реєстр. № 7646) за основу.

8. Рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення відповідальності за колабораційну діяльність (реєстр. № 7647) за основу і в цілому.

Також на засіданні було розглянуто презентацію основних положень проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління об’єктами інженерної інфраструктури меліоративних систем державної власності, поданого народними депутатами України Чорноморовим, Гайду, Тарасовим та іншими (реєстр. № 7577).