Португалія готова допомагати в експорті української продукції

15 березня 2023, 20:30

 

15 березня 2023 року у режимі відеоконференції відбулась двостороння зустріч Комітету з питань аграрної та земельної політики з Комісією з питань сільського та рибного господарства Асамблеї Республіки Португалії.

Народні депутати України - члени Комітету закликали португальських колег до співпраці у процесі адаптації українського законодавства до норм Європейського Союзу, підтримати та розширити логістику експорту української аграрної продукції, долучитись до фінансування та кредитування українських фермерів для реалізації посівної компанії.

Також подякували Португалії за підтримку ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Grain From Ukraine», допомогу у розміщенні переселенців, фінансову та гуманітарну допомогу Україні.

В свою чергу, Голова Комісії з питань сільського та рибного господарства португальського парламенту Педру ду Карму запевнив, що вони готові підтримувати Україну й надалі в досягнені миру, на шляху до вступу в Європейського Союзу та ділитися своїм досвідом у адаптації законодавства до норм ЄС.

Також, Португалія зацікавлена розвивати шляхи для експорту української аграрної продукції, адже і самі купують українське зерно.

Комітет з питань аграрної та земельної політики висловив вдячність Португалії за непохитну підтримку України та посилену співпрацю для запобігання продовольчої кризи в країнах Європи та світу!