КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

                                                                                    

 

 

Протокол № 1

 

8  грудня  2014  року

 

Засідання Комітету

адреса: вул. Грушевського, 5, конференц-зал, 16:00 год.

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Кутовий Т.В.

 

ПРИСУТНІ: народні депутати України - члени Комітету: Бакуменко О.Б., Вадатурський А.О., Вітко А.Л., Давиденко В.М., Дідич В.В., Дмитренко О.М., Заболотний Г.М.,   Івченко В.Є.,   Кіт А.Б.,   Козаченко Л.П.,   Корнацький А.О., Лабазюк С.П.,  Люшняк М.В., Мірошниченко І.В.,  Мушак О.П., Негой Ф.Ф.,  Нестеренко В.Г.,  Хлань С.В.,  Юрчишин П.В.

 

ВІДСУТНІ:  Бобов Г.Б., Бриченко І.В., Добкін Д.М., Кузьменко А.І.,  Кулініч О.І., Кучер М.І., Лунченко В.В., Мартиняк С.В., Омельянович Д.С., Петьовка В.В.

 

Примітка: В.о. Секретаря Комітету на даному засіданні Комітету було одноголосно визначено народного депутата України – члена Комітету Вадатурського А.О., через відсутність Лунченка В.В.

 

Від секретаріату Комітету присутні: завідувач секретаріату Комітету Хоменко О.М., заступники завідувача секретаріату Комітету Ванівський Б.С., Самсоненко В.В., головні консультанти Величко В.І., Гаркавенко Ю.М., Жидков О.Є., Коляда О.М., Усата Р.Ю., Чернишенко І.І., старший консультант Боремська З.В., консультант Корякіна І.І., спеціаліст І категорії Кантур С.В.

 

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.    Визначення та затвердження кількості підкомітетів в Комітеті та визначення предметів їх відання.

2.    Встановлення строку для внесення пропозицій щодо персонального складу підкомітетів.

3.    Пропозиції щодо порядку денного Комітету на наступне засідання.

4.    Визначення процедури реєстрації народних депутатів України – членів Комітету на засіданнях Комітету; дня тижня для проведення засідання Комітету.

 

 

1

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету про визначення та затвердження кількості підкомітетів в Комітеті та визначення їх предметів відання.

 

В обговоренні взяли участь: Козаченко Л.П., Корнацький А.О., Вадатурський А.О.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

 

1.                   Прийняти рішення про перелік та предмети відання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, затвердивши 6 підкомітетів, а саме:

 

·  з питань земельних відносин;

·  з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі;

·  з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі;

·  з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти;

·  з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі;

·  з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами.

2. Затвердити предмети відання підкомітетів Комітету згідно додатку.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

2

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету Кутового Т.В. про встановлення строку для внесення пропозицій щодо персонального складу підкомітетів.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1.                   Народним депутатам України – членам Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин подати в секретаріат Комітету заяви щодо кандидатур на голів підкомітетів та членства в підкомітетах до наступного засідання Комітету.

2.                   Включити дане питання для розгляду та прийняття рішення до порядку денного на наступне засідання Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

3

 

СЛУХАЛИ: інформацію заступника Голови Комітету Івченка В.Є. про пропозиції щодо порядку денного Комітету на наступне засідання.

В інформації зазначалось, що відбувається процес реорганізації та ліквідації деяких центральних органів виконавчої влади, що затверджене Постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади». Заходи, передбачені даної постановою, повністю руйнують цілісну систему формування та реалізації державної політики в агропромисловому комплексі.

 

В обговоренні взяли участь: Козаченко Л.П., Корнацький А.О., Вадатурський А.О.

 

За результатом розгляду та голосування вирішили:

 

1.                   Народним депутатам України – членам Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин подати в секретаріат Комітету пропозиції щодо дії положень Постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».

2.                   Секретаріату Комітету, на основі внесених депутатами пропозицій, розробити лист-звернення від Комітету до Прем’єр-міністра України щодо повернення Фітосанітарної служби та Держземагентства у підпорядкування Міністерству аграрної політики та продовольства України.

3.                   Включити дане питання для розгляду та прийняття рішення до порядку денного на наступне засідання Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету Кутового Т.В. про визначення процедури реєстрації народних депутатів України – членів Комітету на засіданнях Комітету та визначення дня тижня для проведення засідання Комітету.

Голова Комітету вніс пропозицію щодо письмової реєстрації народних депутатів України – членів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на засіданнях Комітету у відповідній довідці, яка будуть додаватися до кожного протоколу засідання Комітету.

Кутовий Т.В. запропонував визначити вівторок пленарного тижня днем для проведення засідань Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                      Т. КУТОВИЙ

 

 

 

В.о. Секретаря Комітету                                        А. ВАДАТУРСЬКИЙ

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“І сесія 8 скликання”

02 березня 2015 16:46
02 березня 2015 16:46
02 березня 2015 16:46
02 березня 2015 16:45