КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

    

  

Протокол 105

18 жовтня 2022 року

 

10 год. 30 хв., у режимі відеоконференції

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Кириченко М.О., Костюк Д.С., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В.,  Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А. Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Петьовка В.В., Соломчук Д.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Боремська З.В., Жидков О.Є., Коляда О.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо удосконалення ведення Державного земельного кадастру, поданий народними депутатами України Богданцем А.В., Кузнєцовим О.О., Камельчуком Ю.О. та іншими (реєстр.№ 8042 від 16.09.2022).

2. Про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування окремих адміністративних зборів у сфері ведення Державного земельного кадастру, поданий народними депутатами України Богданцем А.В., Юрчишиним П.В., Кириченком М.О. та іншими (реєстр.№ 8043 від 16.09.2022).

3. Презентація проекту Закону «Про внесення змін до деяких Законів України щодо удосконалення вимог законодавства про харчові продукти, корми, ветеринарну медицину та благополуччя тварин» (комплексний).

4. Про входження народних депутатів України – членів Комітету Стернійчука В.О. і Торохтія Б.Г. до складу підкомітетів Комітету з питань аграрної та земельної політики.

5. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо удосконалення ведення Державного земельного кадастру, поданий народними депутатами України Богданцем А.В., Кузнєцовим О.О., Камельчуком Ю.О. та іншими (реєстр.№ 8042 від 16.09.2022).

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шемелинець Л.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний земельний кадастр" щодо удосконалення ведення Державного земельного кадастру (реєстр. № 8042 від 16.09.2022), поданий народними депутатами України Богданцем А.В., Кузнєцовим О.О., Камельчуком Ю.О. та іншими включити до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні, відповідно до статті 114 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», прийняти його за основу.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні з зазначеного питання визначити Голову Комітету Гайду О.В.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування окремих адміністративних зборів у сфері ведення Державного земельного кадастру, поданий народними депутатами України Богданцем А.В., Юрчишиним П.В., Кириченком М.О. та іншими (реєстр.№ 8043 від 16.09.2022).

ВИСТУПИВ: народний депутат України Богданець А.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шемелинець Л.М.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування окремих адміністративних зборів у сфері ведення Державного земельного кадастру (реєстр. № 8043), поданий народними депутатами України Богданцем А.В., Юрчишиним П.В., Кириченком М.О. та іншими.

2. Висновок направити до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: Презентацію проекту Закону «Про внесення змін до деяких Законів України щодо удосконалення вимог законодавства про харчові продукти, корми, ветеринарну медицину та благополуччя тварин» (комплексний).

ВИСТУПИВ: перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М.,  який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., заступник Голови Комітету Чернявський С.М., заступник Голови Держпродспоживслужби Шевченко О.П., Голова Правління Ліги виробників харчових продуктів Кузнєцов Г.Д., радник Міністра Кабінету Міністрів України Глущенко С.М., менеджер Комітетів Європейської Бізнес Асоціації Широченко Т.О.

Презентацію розглянуто.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію про входження народних депутатів України – членів Комітету Стернійчука В.О. і Торохтія Б.Г. до складу підкомітетів Комітету з питань аграрної та земельної політики.

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

внести зміни до рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол № 3) «Про обрання складу підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики» (із змінами) і обрати народних депутатів України – членів Комітету Стернійчука Валерія Олександровича і Торохтія Богдана Григоровича до складу підкомітетів:

з питань земельних відносин;

з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу;

з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі;

з питань соціальної політики агропромислового комплексу, розвитку сільських територій, науки та освіти;

з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі;

з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами;

з питань розвитку базових галузей в агропромисловому комплексі;

з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу;

з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку